[地產新聞轉載] 450萬買新地樓 一個痛苦的開始

引用:
原帖由 tammy2046 於 2019-6-23 09:56 AM 發表

我幾時有講話唔好開地鐵 喺隔離, 我係話 地鐵架呢就唔係呢個價, 就係你咁樣最鍾意曲解人 意思
師兄,你響下面兩句從頭到尾,有咩可能可以 infer 到你話想有地鐵呢個意思呢?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 op42 於 2019-6-23 10:09 AM 發表

長實一分錢俾一分貨,打死無怨。而家shk魚翅價錢食粉絲
師兄,你呢個比喻可能用 “魚翅價錢食蟹粉粉絲” 比較合適。

我成日都話,Park Yoho 係爛地起靚樓,我唸呢個已經係好中肯嘅意見,但係好多人依然死拗話我玩針對。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 op42 於 2019-6-23 10:07 AM 發表

諗法真錯,而家講緊高價買次貨呀。你俾左九龍站嘅價錢然後叫你'妥協'住荃灣得唔得?
無錯,16年,18,000 一尺,係啟德價。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2019-6-23 10:07 AM 發表

都話乜都唔關發展商事啊
一定係地產中介事啦
新鴻A go go go
師妹曲線影射技巧愈來愈勁

引用:
原帖由 tammy2046 於 2019-6-23 10:04 AM 發表

最得係天鑄, 一個車位買六百幾萬, 全香溝嘅樓都唔使買喇。
你唔好又響度拉仇恨。人地住尚悅,昇悅居,只係講幾句 Park Yoho 公道但唔好聽嘅說話,你地咪又係鬧人窮?

你之前夠以為我住錦繡,想抽我水啦。

淨係睇屯門200入門都feel到作故,仲話咩沙田。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-22 11:48 PM 發表

新聞報導,有業主影片的,是真的
又係塭妓者

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 op42 於 2019-6-23 10:03 AM 發表

你喺度大劈唔介意錢,未賣業主多得你唔少
師兄,無辦法,人始終要面對現實,唔係出黎討論區鬧幾句,撐幾句,唸住搵個更傻的下家去接棒就可以補救的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-22 11:22 PM 發表

谷上AA話新鴻A高質,是不是里?
https://nextplus.nextmedia.com/article/2_677384_0

@dolcevitahk @何足道哉

不少人努力工作,死慳死抵,只是希望有一個安樂窩,80後鄭氏夫婦與一般港人無異,希望可以上車結婚。惟樓價高企,上車遙遙無期,鄭 ...
惡夢1,3是佢自己本人問題,唔好瀨人,自己眼光差和信錯人,惡夢2,咪發展商同你搞緊囉,你想點樣啊皇帝.

2016年,如果你買郎8,你就唔係咁講啦,一切都是你自己冇眼光同懶惰,買樓沒有做足功課先去買樓,現在衰左就走出來嘈!

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-6-23 10:21 AM 發表

師妹曲線影射技巧愈來愈勁
當然啦.跟你學嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tammy2046 於 2019-6-23 10:02 AM 發表

边度眼見度係度Sale 野, 你日日座係 天鑄唔出街, 前個月你就Sale 大埔白石角月海灣, 今個月你就sell on 會屯門
我幾時有 sell 白石角或者屯門?我只係話,直接對比下人地比 Park Yoho 好,其實睇銷情都已經知道,呢個唔係我一個人嘅意見,係市場反應。

回覆 引用 TOP

唔先買一間,你點跟大圍大上大落?

回覆 引用 TOP

買家當然有責任,但好多初買樓買家,都係信名牌發展商,信aa,發展商改個名yoho,食到人盡2016年開18K,好有良心?
引用:
原帖由 異域粗俗的豬豬 於 2019-6-23 10:10 AM 發表

買物業不需要自己冷靜分析?

引用:
原帖由 Video 於 2019-6-23 09:46 AM 發表

衰溢價太高!環境呢家嘢,大家已知
絕對同意。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-23 10:33 AM 發表

買家當然有責任,但好多初買樓買家,都係信名牌發展商,信aa,發展商改個名yoho,食到人盡2016年開18K,好有良心?

中肯,支持論點

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。