[其他] AA要求我開票先同業主傾

比票好平常

熱賣及精選
開票姐 寫業主個名咪得,臨約唔簽名咪得,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 豆漿番士 於 2019-6-20 04:51 PM 發表

比票好平常
咪係,樓主少買樓唔怪佢唔識野,但好多無知人亂講真係好笑

回覆 引用 TOP

人地係叫你帶住張票去,岩價即俾訂,咁當然你留返個名唔簽住啦
咁個業主覺得你有誠意,價唔差太遠咪俾你囉

小賭恰情 大賭慘情
無路勝有路 無招勝有招
福禍無門 惟人自召
財到光棍手 一去無回頭

回覆 引用 TOP

正常手法, 睇啱, 回個自己心中價錢, 開票係証明你很實客。

回覆 引用 TOP

有心買不如約業主同在單位看多一次,即場還價比票,得唔得即知

回覆 引用 TOP

我半年前買都仲係寫業主名(細訂支票10萬)
查冊查清楚便沒有問題
Aa交票同埋比份臨約佢簽時都有責任核實業主身份
不過係大行aa
細行唔熟唔敢信佢

回覆 引用 TOP

AA狗信唔過,佢哋嘅責任只係促成交易,並唔係增加問題影響成交!

回覆 引用 TOP

以前炒樓年代人哋炒家成本支票簿簽好晒名放在地產,所以炒家買到平貨好正常,也受歡迎,我係業主就有票才比睇樓呀,我唔係地產商開放示範單位

回覆 引用 TOP

1. 台頭寫律師樓。2)支票戶口抽走所有錢,無你答應入票都彈,銀行錢都唔使俾。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 金鴻峰 於 2019-6-20 12:08 PM 發表

好明顯有蠱惑啦
唔(估滑)係做唔到㗎,二手樓係冇標價的,業主買家心態時時轉

回覆 引用 TOP

寫律師樓名,不一定買到,但壓價有用,因為業主信支票多過信經纪把口

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 酥皮蛋撻 於 2019-6-20 01:04 PM 發表

我唔知你使唔使做按揭
如果要做,你開票比AA
如果銀行唔幫你做按揭你10萬就凍過水,AA實會話你係落細訂
可以去佢公司投訴呢個AA
做得AA好多只求開單賺佣金
大部分都冇職業操守
從來冇聽過買樓要講誠意 ...
冇話可說,香港人炒咗咁多年樓,最少50年,投訴咩呀 ? 咁多年都係咁㗎啦

引用:
原帖由 ccto14 於 2019-6-20 01:48 PM 發表

開條八婆名,即係條八婆連業主律師樓都未有呀,只係想cool住買家,唔俾買家同第二個A A買樓~

開律師樓名最穩陣,如AA傾唔掂都出唔到古惑~
已經唔記得條八婆咩名,奈唔久仲係TKO 見到,幾樣衰下的。
最記得幫我講成果個AA, 係後生仔黎,夜晚十點幾話入左去沙田業主屋企同佢講價,講成左,我覺得佢好勤力。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 R爆頭 於 2019-6-20 01:46 PM 發表

其實我都唔覺得開票,甚至攞一篋錢嚟睇樓代表咩誠意?當你賣800萬,佢拎800萬現金俾你,但另一買家願意以810萬買,咁你會否賣俾800嗰個?
但實際情況係樓已經放咗3,4個月,忽然中美緊張,有張票760萬都照收呀,如果經紀有票係手,分分鐘早幾日局勢,720萬都有機呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。