之前蕭若元話有間內地銀行做假數,可能一夜倒閉 | 湖南工商銀行存戶存款不見了,大批民眾上街示威(有片)

燒生當年話侵侵陪跑,如果是

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 千億散盡還復來 於 2019-6-20 11:27 發表

四大內銀。大到不能倒。
相信蕭生都未必有四大內銀長命。
中銀已經100年..
6中共未必有~

回覆 引用 TOP

佢唔講都唔醒起,佢一講即刻……

回覆 引用 TOP

國有銀行一放間倒閉?

有既, 如果改朝換代, 可以唔認前朝既鈔票.

但中共尚在執政, 國有銀行唔會倒閉.

結論係, 蕭若元在妖言惑眾.

嚴謹流程,精密分析,冷靜觀察,沉著應付,善於守拙,隱藏實力,一擊即中。

回覆 引用 TOP

邊個黎...

今天净係工行跌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 掙扎求存 於 2019-6-20 16:28 發表

邊個黎...
蕭若元你都唔識?

引用:
原帖由 bonbun 於 2019-6-20 05:07 PM 發表

蕭若元你都唔識?
唔識, 好出名既?

真係1398?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 習豬頭 於 2019-6-19 08:52 PM 發表

https://youtu.be/tq3Jo9duFc0

近期金融界持續關注中美貿易戰的影響,八羽茶室亦特別留意本港著名評論家「燒山」蕭若元,「燒山」較早前係網台爆料,話內地有間國有銀行成盤都係假數,甚有可能一夜倒閉,令一班董事非常憂慮。

資深公關Mary姐話,「燒山」喺節目提到,最近同一間國有銀行嘅董事朋友食飯,個朋友透露佢知,呢間銀行好有機會喺「一夜間」執笠,因為成盤都係假數,搞到佢 ...
真恐怖

狗會在我腳下
大細掌於手中
哪個再敢多說話?

夷平狗會是誰?
哪個可以稱霸?!
誰人戰績高過孤家?!

高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫!
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇?!

回覆 引用 TOP

國有又怎會執?

回覆 引用 TOP

燒藥完講嘢都信?🤭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 習豬頭 於 2019-6-19 08:52 PM 發表

https://youtu.be/tq3Jo9duFc0

近期金融界持續關注中美貿易戰的影響,八羽茶室亦特別留意本港著名評論家「燒山」蕭若元,「燒山」較早前係網台爆料,話內地有間國有銀行成盤都係假數,甚有可能一夜倒閉,令一班董事非常憂慮。

資深公關Mary姐話,「燒山」喺節目提到,最近同一間國有銀行嘅董事朋友食飯,個朋友透露佢知,呢間銀行好有機會喺「一夜間」執笠,因為成盤都係假數,搞到佢 ...
細行就話姐,國有行話假數,擺明利用大家恐共/仇共情緒亂講!

再者,做得國有銀行董事局成員,都係老成人,守口如瓶係基本,至於你話同你老友至講,你當我傻定果條友傻?佢初出茅廬,唔知蕭生會週圍講?做得董事局成員呀,第一日做人咩!咁驚,跳左船la!

回覆 引用 TOP

吹得就吹,我只記得(雷曼)同(冰島)破產囉。

有食唔食罪大惡極
食完就撇郎心如鐵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bonbun 於 2019-6-20 05:07 PM 發表

蕭若元你都唔識?
揾下d老千股新聞可能揾到😂😂😂😂😂

回覆 引用 TOP

主題標籤 #中美貿易戰
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。