[其他] 荃灣變天

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2019-6-19 11:47 AM 發表

你唔講我仲以為有Hermès,Gucci,LV同Balenciaga
好彩唔係開呢d 得個睇字 又引晒大陸客過黎 無意思
開多d民生舖先有用 呢d名牌袋可以當飯食?

熱賣及精選
引用:
原帖由 ESMP!! 於 2019-6-19 01:32 PM 發表

所以我咪話商場有荃灣廣場,Aeon,荃新天地咪夠囉!

海之戀樓下果個唔係叫民生商場!
佢係一般大集團飲食消費主導,只會引黎一班人荃灣其他區內人過黎吃喝。 ...
咁唔搞特色店 搵返周圍都有既店 到時又話個場cheap又剩 又話長實垃圾場 搵d特色又嘈 無特色又嘈

新商場要搞起一定要先吸引人流 商場無特色商店 搵鬼去 到時變死場 你地咪又笑9長實

引用:
原帖由 ESMP!! 於 2019-6-19 02:41 PM 發表

應該搞playhouse果d
對L準愉景新城黎打!
西鐵位置食埋西九龍同大西北d家庭客必勝!

其實愉景新城轉左D park之後
我真係會帶小朋友過去行下。。
去消費去食嘢。
但都總係感覺愉景新城麻麻地。。。

如果海之戀商場搞呢d就正
不過依家已經定位左係大商舖消費商場
似奧海城嗰隻。。
無計 ...
呢個建議都幾好, 不過其實d park只係周末人流多, 平日去個場都係靜到爆, 原因就係佢對象係小朋友同位置差, 唔搞呢d真係搵鬼入去, 但海之商場唔駛搞到咁都有一定人流, 做晒playhouse太浪費了, 不過佢有幼稚園同baby gym, playhouse我估遲早會有, 附近咁多家庭, 有得做

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-19 02:46 PM 發表

新開大場,頭幾年會變得好快。YOHO mall開左幾年,都有好多鋪頭改招牌了。

所以,兩三年後,變左乜鋪,無人會估到
愉景都搞左好多年先發展到咁, 初初又係死場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方含情的主席 於 2019-6-19 02:53 PM 發表

係呀,楊屋道街市D野好鬼死平,我都係喺嗰度買餸
平得來仲要高質, 所以引晒人過去買餸

引用:
原帖由 TW0766e612e94e 於 2019-6-20 10:23 AM 發表

樓主肯定唔係住荃灣 連基本荃灣有咁多通宵車都話無 我講到出嚟你切 有元朗 屯門 天水圍 旺角 佐敦 青衣 葵涌 東涌 機場 灣仔 銅鑼灣 美孚 觀塘 沙田 大圍 ...
唔好同佢認真啦 佢係junk bay AA

成日比較區份 好無謂 價錢已反映一切 荃西個價等商場開晒 天橋通晒後 加上政府渠務工程今年完結後 先真正反映出黎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。