[其他] 荃灣變天

引用:
原帖由 ciciau0111 於 2019-6-19 02:11 PM 發表

因為鐘意荃灣西嘅臭海
臭無, 清風送爽就有

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
2年前喺荃西買樓嘅業主就係有先見之明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-19 01:55 PM 發表

AEON同一田,已經企穩喺荃灣好耐了。激安係大店,連food court都有,比尖沙咀間鋪仲要大兩倍,應該吸引好多新西同荃葵青人來購物。

...
麗城向3萬一呎進發, 荃灣打做全新商業區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-19 01:30 PM 發表

荃西好L貴,兩房都要一千萬表起
荃中洗鬼, 500以下都仲有

引用:
原帖由 A1000 於 2019-6-19 02:30 PM 發表

五十年前,荃灣係衛星城市嚟架!仲早過沙田啊,冇人話你知咩?
郊區就係郊區

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-6-19 02:36 PM 發表

一條街都二百萬人啦,荃灣點只三十萬人呀??梗值得大力發展啦。
我係睇人口普查

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-6-19 01:25 PM 發表

你話我將軍澳買唔起姐,荃灣邊個都買得起啦
荃灣貴過堆填區窩,
可能仲會向九龍站進發,
又有cbd概念

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-6-19 03:29 PM 發表

郊區就係郊區
沙田, tko, 同樣係郊區

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1997been 於 2019-6-19 02:49 PM 發表

億京個盤好似有中港直達巴士站,大站來的
億京都未報價出嚟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-6-19 03:30 PM 發表

荃灣貴過堆填區窩,
可能仲會向九龍站進發,
又有cbd概念
有垃圾嘅郊區同冇垃圾嘅郊區比,荃灣赢TKO

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-6-19 11:46 AM 發表

有錢人當然住山頂、淺水灣啦
麗城都係有錢人區之一

好多塘樓劏房,一落街見到周圍都係窮人

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....
沙中線通車後,啟德坊去荃西站,應該同麗城到荃西站時間相若,所以啟德也會被海之mall帶動
引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-6-19 03:25 PM 發表

海之靚場帶動麗城升幅, 向九龍站進發

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-6-19 03:32 PM 發表

麗城都係有錢人區之一
好多有米中老坑,幾層揸手。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 倒錢落海... 於 2019-6-19 03:32 PM 發表

好多塘樓劏房,一落街見到周圍都係窮人
荃西人話區內私樓為主

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。