中銀拆息高滙豐40點子 銀行界人士表示中資銀行有資金撤離跡象 !!

股市升600幾點喎

徹離買股市?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
佢地換美金但就無錢去美國玩,我換人仔中港兩地常用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 二等公民 於 2019-6-19 11:58 AM 發表

連登仔=毅進仔=警犬?
你知唔知自己講緊咩
sorry9li, 我講錯添, 警犬都仲叫打份工, 連登仔只係識上網打飛機, 工都冇得返, 連毅進仔都不如

回覆 引用 TOP

5仔都響應中央提速隔費,8月起取消個人綜合戶口低額結餘服務費

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 seven3137 於 2019-6-19 11:49 AM 發表

連登仔有閪$ar
都有既, 等緊關愛基金果4千蚊救擠, 等極都等唔到, 咪日日係度吠囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 點擊以下的連結 於 2019-6-19 08:09 AM 發表
https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20190619/59732056

「同連登仔呼籲搬存款有關」

政府修訂《逃犯條例》惹民憤,連登仔呼籲關閉中資銀行戶口,將存款移至英資或華資銀行,《蘋果》發現,香港客戶量數一數二的中銀香港(2388),隔夜拆息定價較同業高20點子(1點子等於0.01厘),更高過另一發鈔 ...
連登傻仔,徹落黎我袋唔拘呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 @賓尼兔@ 於 2019-6-19 09:33 AM 發表

有呢啲咁驚人發現
竟然有不願透露姓名財經界人士、銀行界人士肯低調地透露比毒果
信都智障、睇完再轉述果班直頭係腦殘智障
呢班所謂銀行業人士、財經界人士肯定係金魚缸炒炒炒果班阿叔或者銀行做出納員之流..... ...
我樓下公園阿伯咪喺毒果講個位財經界及財經界人士囉.
佢話之前有毒果財經妓者訪問佢.

本人所發表的文章及圖片,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。

回覆 引用 TOP

我身邊啲朋友都想cut 中銀啦。不過中銀係大陸市場唔係好勁。主要集中係香港地。撤離資金不太可能。都是蘋果日報想煽動的手法我一早看穿。不過我都幾年前cut 左中銀 原因是太多老人排隊。飛仔都冇得襟。所以啲錢轉哂去花旗。

有十三,十四萬億喺香港。

高登仔有本事就全部唱晒美元

回覆 引用 TOP

正常

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 點擊以下的連結 於 2019-6-19 08:09 AM 發表
https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20190619/59732056

「同連登仔呼籲搬存款有關」

政府修訂《逃犯條例》惹民憤,連登仔呼籲關閉中資銀行戶口,將存款移至英資或華資銀行,《蘋果》發現,香港客戶量數一數二的中銀香港(2388),隔夜拆息定價較同業高20點子(1點子等於0.01厘),更高過另一發鈔 ...
若 80 後的存款可以搞到一間銀行,就唔洗日日話冇錢買樓上車

毒果又作文

根據彭博過去2年數據顯示,中銀每當於3月、6月、9月、12月季結過後,才會出現息率較行業顯著貴,而今次中銀錢緊並非出現在這些時段。

乜依家唔係6月咩?
就算係錢緊,都因為貿易戰都多於呢班反中人士「撤資」啦
佔中後唔知第幾次示威遊行,又係吹要停用中國嘅銀行戶口,又係話排隊停account之類
做乜停咁多次,停到今日仲有得停呀?
啲自瀆高手有無用腦諗吓架?

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。