• 瀏覽: 18,654
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
又一間大店落戶荃灣西,荃灣同西鐵線居民有福了

https://ps.hket.com/article/2379133/%E6%B5%B7%E5%BA%95%E6%92%8840%E8%90%AC%20%E7%A7%9F%E8%8D%83%E7%81%A3%E6%B5%B7%E4%B9%8B%E6%88%808%E5%8D%83%E5%91%8E%E8%88%96%20?mtc=60037

熱賣及精選
唔使24小時吧?晨早流流,邊有人會打邊爐
引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-6-18 11:48 AM 發表

之前有人講24小時吾知真定假

火窩啱我,不過要成3舊水,食唔起
引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-6-18 03:53 PM 發表

火窩, 吾岩米米

有D跌眼鏡,初時好多人估,個場會好似世宙地鋪同豐匯商場咁:賣哂俾人

依家精挑細選D租客,有D意外
引用:
原帖由 疑似球皇 於 2019-6-18 04:13 PM 發表

今次個場睇黎唔太差, 起碼有D特色舖, 唔係全部連鎖店  

3百蚊一餐,叫我依D死窮鬼邊消費得起
引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-6-18 07:04 PM 發表

C7最喜歡火窩圍爐吹水狗吹

高級商場,我依D窮人,行入去都會被保安趕走
引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-6-18 07:07 PM 發表

打多份工,叫傳統湯房鄰居幫忙

回覆 引用 TOP

香港有食衛局監管,而且有傳媒發聲

如果唔係,點會咁多同胞黎香港買野同食野呢?香港就是信心保証
引用:
原帖由 江湖少俠 於 2019-6-18 07:14 PM 發表

大陸火鍋最出名用咩油?

海之mall有43萬尺,又係正正MTR上蓋,有一定吸引力
引用:
原帖由 吾係磚家 於 2019-6-18 08:15 PM 發表

點解得海之戀商場有租務消息, 如心1,2期影都冇隻既? 見佢個場都起好晒喇喎

無乜樂唔樂觀,佢賺又唔會落我袋,佢蝕又唔關我事
引用:
原帖由 吾係磚家 於 2019-6-18 09:51 PM 發表

你咁樂觀, 我就對長實既場冇乜期望喇

回覆 引用 TOP

海之mall食市部分既店舖,已經全部租出,到時睇下點先
引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-6-19 10:34 AM 發表

荃灣玩完,人流咁小,開咁多食店,點捱

https://hk.finance.appledaily.co ... e/20190618/59731103
引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-6-19 10:56 AM 發表

就係得5間?

回覆 引用 TOP

喜茶也是大陸嘢,不過香港好受歡迎,去到邊,爆到邊
引用:
原帖由 江湖少俠 於 2019-6-19 11:26 AM 發表

純正香港人好撚憎大陸野,除非新香港人成日問人係咪中國人,唱我是中國人呀笨

依D,仲有麥當當、大快快等等連鎖店

https://hk.finance.appledaily.co ... e/20190618/59731103
引用:
原帖由 michaeljason 於 2019-6-19 11:50 AM 發表

有冇名單呀?

回覆 引用 TOP

元朗店也一樣,事實上,大陸食店好受港人歡迎
引用:
原帖由 疑似球皇 於 2019-6-19 02:38 PM 發表

荃灣喜茶排晒長龍

長實平租鋪俾佢,價錢會平過其它鋪掛?
引用:
原帖由 落漠可愛的貓奴 於 2019-6-20 12:10 PM 發表

等汁!貴又唔好食

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]