• 瀏覽: 18,898
  • 回覆: 304
引用:
原帖由 床上硬硬的神童 於 2019-6-17 09:43 PM 發表

一單還一單,不要低估香港人智慧,這個藉口前陣子已證明炒不起,白痴都睇得出你哋係借d依為反而反,你唔信?即管放長雙眼睇下你今次又炒唔炒得起囉! ...
我都相信炒唔起,香港人那麼英明,怎會比人昆呢?但咁嘅時勢,十萬八萬也會有吧?
就是吹唔起,甚麼拉布,環評,城規,區議會,司法覆核。。。。。
拖返十年八年是基本吧!
灣仔到中環條繞道,起咗好似十年定廿年話??

熱賣及精選
引用:
原帖由 廚房枯燥的水樽 於 2019-6-17 10:00 PM 發表

我都相信炒唔起,香港人那麼英明,怎會比人昆呢?但咁嘅時勢,十萬八萬也會有吧?
就是吹唔起,甚麼拉布,環評,城規,區議會,司法覆核。。。。。
拖返十年八年是基本吧!
灣仔到中環條繞道,起咗好似十年定廿年話?? ...
十萬八萬係呢次反送中才有,反大嶼有十萬八萬?證明有先講啦!

而家佢推乜政策都反
除非派錢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dicdicgum 於 2019-6-17 02:26 PM 發表

各位業主,似乎逃犯條例已經在2020七月前都無得再攪了,林鄭理應會集中火力來推明日大嶼來討好中央。你地對明日大嶼山又有咩意見?7-1係咪又會行出來呢? ...
唔會啦!只係比個option,d黃狗廢柴話陰謀論咁唔揀架啦

香港無發展架啦,枯死中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床上硬硬的神童 於 2019-6-17 10:07 PM 發表

十萬八萬係呢次反送中才有,反大嶼有十萬八萬?證明有先講啦!
好像黃子華說,香港宜家興找仆街嗎,宜家咁高興,搵到隻大嘅,仲唔出來高興下。💪💪👍👍

引用:
原帖由 keyman98 於 2019-6-17 05:16 PM 發表

反"送中" , 但"支持明日大嶼" , 如果不填海,便不能解決香港土地問題,更會比新加坡和澳門趕過
如果d人知道明日買樓要去到大嶼山,咁d樓價今日就即刻要升。天水圍都要升上天。明日大嶼根本係惡政。

引用:
原帖由 chkwong 於 2019-6-17 05:51 PM 發表

支持大填海
增加大供應
推跌樓價
新市區批地才有基會調整樓價,明日要在大嶼山買樓只會推高現在樓價

放心
有班白痴年輕人,樓市只會狂爆升

回覆 引用 TOP

車,政府做咩都反!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 廚房枯燥的水樽 於 2019-6-17 10:14 PM 發表

好像黃子華說,香港宜家興找仆街嗎,宜家咁高興,搵到隻大嘅,仲唔出來高興下。💪💪👍👍
早知你係扑街一個,一個扑街趕住死出去扑街,咁由你囉。(不回:既然你自認扑街,咁同你個扑街講都嘥氣。)

你地班無產年輕人恐怕一世玩撚完,推倒想幫你地嘅人,同當年推倒8萬5一樣,路係自己㨂仆街唔好怨,慢慢幫你包租婆瀬西啦!

https://www.aastocks.com/tc/stocks/news/aafn-news/NOW.946983/2

算把啦樓主,之前都試過炒唔起,依家又趁機拎番出嚟,咪棧衰多次,香港人人恨上樓,你就逆流叫人阻政府填海起樓,你老細根本就俾個不可能完成嘅任務你。mission impossible !!!

回覆 引用 TOP

D人都移民,要咩地起樓呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]