[其他] 下個主題-明日大嶼

呢個勢,明日大嶼已經收了皮

熱賣及精選
引用:
原帖由 床上硬硬的神童 於 2019-6-17 10:07 PM 發表

十萬八萬係呢次反送中才有,反大嶼有十萬八萬?證明有先講啦!
十萬加暴力示威便可以KO 明日大嶼,因為一直都沒有人出來遊行支持明日大嶼。

樓真係要買就快 當融合左 同埋中美貿易戰解決 而家低息加整體外圍環境足以令你十世都買唔起

引用:
原帖由 959959 於 2019-6-17 10:49 PM 發表

D人都移民,要咩地起樓呢?
講嘢要有理據,別像個小孩吵架好嗎?(如果你係打手,好心你收得呢份人工,就做好呢份工,講嘢要用下腦諗下先講好嗎?你老闆請著你d交行貨呃人工友真慘!)

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-6-17 10:54 PM 發表

樓真係要買就快 當融合左 同埋中美貿易戰解決 而家低息加整體外圍環境足以令你十世都買唔起
林鄭其中一個死因應該就係 因為 "明日大嶼",
睇下商界啲反應, 地產佬冇人 講 話怕香港亂,........
家下 林鄭都已經係半收皮,
樓市 只會直衝.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 notsoserious 於 2019-6-17 10:53 PM 發表

十萬加暴力示威便可以KO 明日大嶼,因為一直都沒有人出來遊行支持明日大嶼。
冇人支持咪冇人出來遊行囉

回覆 引用 TOP

又嚟,比啲時間大家休息吓先喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2019-6-17 10:51 PM 發表

呢個勢,明日大嶼已經收了皮
反明日大嶼有反送中咁多人嗎?

返明日大嶼會有好多業主出來。明日大嶼係用嚟增加土地供應。既然大家都唔贊成,咪由佢冇土地供應囉。最好停建公屋居屋,等上樓的人慢慢等吧

引用:
原帖由 dicdicgum 於 2019-6-17 14:26 發表

各位業主,似乎逃犯條例已經在2020七月前都無得再攪了,林鄭理應會集中火力來推明日大嶼來討好中央。你地對明日大嶼山又有咩意見?7-1係咪又會行出來呢? ...
唔駛等71 我係fb到見d黃絲人已經有人開始講明日大嶼暫緩

六五六工尺
上士上工尺
六工尺上工尺乙士尺乙士何
引用:
原帖由 hamkachan中女 於 2019-6-17 22:41 發表

你地班無產年輕人恐怕一世玩撚完,推倒想幫你地嘅人,同當年推倒8萬5一樣,路係自己㨂仆街唔好怨,慢慢幫你包租婆瀬西啦!
https://www.aastocks.com/tc/stocks/news/aafn-news/NOW.946983/2 ...
點解唔係幫包租公含?

六五六工尺
上士上工尺
六工尺上工尺乙士尺乙士何

回覆 引用 TOP

要行啊!要出嚟啊!要反啊!今鑊要三百萬人!黑衣們,辛苦你地啦!

咁D樓先可以升架嘛!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方灰白襪 於 2019-6-17 10:18 PM 發表

新市區批地才有基會調整樓價,明日要在大嶼山買樓只會推高現在樓價
你說真的?乜嘢是新市區?

回覆 引用 TOP

明日大嶼 係要泥燒干庫房,等你犯民得到政權都無錢洗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2019-6-17 06:01 PM 發表

行,每星期一次.
係囉,每星期日一次,好玩過嘉年華,吸引遊客來睇呀。全世界邊有地方好似香港200萬人遊行呀,仲要每星期一次。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。