[其他] 下個主題-明日大嶼

引用:
原帖由 dicdicgum 於 2019-6-17 02:26 PM 發表

各位業主,似乎逃犯條例已經在2020七月前都無得再攪了,林鄭理應會集中火力來推明日大嶼來討好中央。你地對明日大嶼山又有咩意見?7-1係咪又會行出來呢? ...
泛民主派外國勢力地產霸權 一向都利用樓價高企嚟製造民怨 佢哋佢哋又點會畀林鄭去推明日大嶼呢 土地供應不足社會矛盾增加佢哋先至可以利用積累嘅民怨去推人上街 所以明日大嶼連上立法局嘅機會都唔會有大家死心吧

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 dicdicgum 於 2019-6-17 02:26 PM 發表

各位業主,似乎逃犯條例已經在2020七月前都無得再攪了,林鄭理應會集中火力來推明日大嶼來討好中央。你地對明日大嶼山又有咩意見?7-1係咪又會行出來呢? ...
反對。因為冇供應長升長有

回覆 引用 TOP

痴線!根本兩件事,香港人冇你咁白痴!

我好支持 社會就係要有大project 後生仔先有路上位 不過宜家林鄭咁弱勢仲點推

只要爛果吹雞,班人一樣出黎,不論咩題目…

維持社會安定繁榮!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 notsoserious 於 2019-6-17 06:27 PM 發表

你想對抗二百萬人
二百萬人支持反送中而已,並不是代表會咩都盲反。(利申:我係二百萬反送中之一)

引用:

咁我好相信香港人好理性...如果泛民以為仲會有咁多市民出黎反對, 就太睇少香港市民

引用:
原帖由 床上硬硬的神童 於 2019-6-17 07:27 PM 發表

二百萬人支持反送中而已,並不是代表會咩都盲反。(利申:我係二百萬反送中之一)
你支持大罪,你確定支持大嶼對得起下一代?你還相信這個騙子政府?

回覆 引用 TOP

明日大愚基本上保證樓價未來十年高企,最少避免了大跌

回覆 引用 TOP

如果想香港人好,餘下任期突手應該甚麼都不做,或下台。

回覆 引用 TOP

林鄭聰明,用逃犯條例虛晃一槍,通過明日大嶼,佢就名留青史,有業續連任,傻仔蠢人就上街捱風抵雨,為林鄭做嫁妝

凡是毒果支持的, 我們就反對, 凡是毒果反對的, 我們就支持.
香港人,有嚴重結構性愚蠢問題。

依家林鄭推咩都係攪唔掂了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IPUser 於 2019-6-17 03:33 PM 發表

似前董事長腳痛咪貪撈侵頂上 ,照計係宗頂上。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2019-6-17 07:35 PM 發表

林鄭聰明,用逃犯條例虛晃一槍,通過明日大嶼,佢就名留青史,有業續連任,傻仔蠢人就上街捱風抵雨,為林鄭做嫁妝
正常應先過明日大嶼再送中可惜佢無腦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。