大穫⋯宣佈左啦⋯會收Apple 70巴仙大關稅!貿易世界大戰⋯偷襲珍豬港式⋯開波啦⋯

引用:
原帖由 火腿美人 於 2019-6-17 08:27 AM 發表

唔通呢次係先達番生契機, 香港人又可以炒賣 iPhone, 幫阿差搬機去印度......

先達又旺返

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 行衰運 於 2019-6-17 08:30 發表

一條咁既標題就誤導到你地,香港人既智商堪虞。
救命,吾怪得咁易被人洗腦。
x 2

原本香港地真係仲咁多人咁容易呃, 睇個標題就人云亦云

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 要貨唔要錢 於 2019-6-17 07:59 AM 發表

呢次世界性衰退唻啦⋯

~~~~~~
印度宣布对美国加征报复性关税,光苹果关税就高达70%...

每日经济新闻2019-06-17 07:29

每日经济新闻(博客,微博)记者 蔡鼎 每日经济新闻编辑 郑直

美国在全球范围内挑起的贸易纠纷,又遭到了一国的反制。

据CNN消息,北京时间6月15日,印度提高了对美国出口商品的关税。印度财政部德里时间周六在一份声明中表示,将对 ...
佢講緊食得嗰d apple

回覆 引用 TOP

下午倒插一千

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 god 於 2019-6-17 09:48 AM 發表

大陸有好多富士萍果出產,唔一定要華盛頓萍果嘅
咁又係

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

謹此向貴討論區道別,祝安健

回覆 引用 TOP

阿三鐘意山寨手機,apple冇驚過

回覆 引用 TOP

佩服美國有咁強大國力,可以多邊作戰,但此戰略注定失敗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 路西法基金經理 於 2019-6-17 08:08 AM 發表

印度佔apple 收入好少。。。。
買唔起,700%都冇能用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 老鬼森 於 2019-6-17 08:26 AM 發表

先達:多謝阿爺救佢
先達果櫊?

回覆 引用 TOP

食得定唔食得先?😏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 後天難吃的豬豬 於 2019-6-17 10:02 AM 發表

咖喱煮蘋果,別有一番風味,配搭豬腿,是很厲害的菜色,先生沒聽過?
小妹煮過㖭,只係路過搞下笑,大家唔好咁啦。

引用:
原帖由 god 於 2019-6-17 09:51 AM 發表

生產線定生產田?
🤣🤣🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 多拉肥夢 於 2019-6-17 10:48 AM 發表

小妹煮過㖭,只係路過搞下笑,大家唔好咁啦。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 要貨唔要錢 於 2019-6-17 07:59 AM 發表

呢次世界性衰退唻啦⋯

~~~~~~
印度宣布对美国加征报复性关税,光苹果关税就高达70%...

每日经济新闻2019-06-17 07:29

每日经济新闻(博客,微博)记者 蔡鼎 每日经济新闻编辑 郑直

美国在全球范围内挑起的贸易纠纷,又遭到了一国的反制。

据CNN消息,北京时间6月15日,印度提高了对美国出口商品的关税。印度财政部德里时间周六在一份声明中表示,将对 ...
好呀。先達翻生啦。

愛國是愛國民,當中包含維護中國人民的人權。
政權一旦剝奪中國人民的人權,便不是愛國的政權。
泛民為香港及中國人民爭取人權,便是真愛國民,便是真愛國了。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。