註冊 登入

[其他] 上街班人有幾多個物業???

本主題由 miss5 於 2019-6-13 12:13 AM 關閉

上街班人有幾多個物業??? E-mail 此主題給朋友

我個人好均真,我認早幾年係黃絲,今時今日都係,上年上車,當然唔想香港有咁多事影響樓價。
如果係真心因為政治,fine,但如果有人立壞心腸想搞搞震去推跌樓價,呢o的人就仆街黎

我已經講左幾次,如果一個人22歲大學畢業,起薪都16000既今日,十年時間計埋人工升幅儲唔到首期絕對係佢問題。
佢唔諗下,而家35-40呢代人,一出黎起薪8,9K大有人在,仲經歷過SARS同雷曼,一樣上到車。

有時唔係話咩,但搞搞震搞跌樓價就正仆街,咁即係害左好多真係努力上左車既人。

精選樓盤
果班年青人 銀行一萬蚊港幣都未必有,仲話玩擠提

引用:
原帖由 水圍村長 於 2019-6-12 12:22 AM 發表

我個人好均真,我認早幾年係黃絲,今時今日都係,上年上車,當然唔想香港有咁多事影響樓價。
如果係真心因為政治,fine,但如果有人立壞心腸想搞搞震去推跌樓價,呢o的人就仆街黎

我已經講左幾次,如果一個人22歲大學畢業,起薪都16000既今日,十年時間計埋人工升幅儲唔到首期絕對係佢問題。
佢唔諗下,而家35-40呢代人,一出黎起薪8,9K大有人在,仲經歷過SARS同雷曼,一樣上到車。
...
咁你有幾多個物業咁巴閉啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 水圍村長 於 2019-6-12 12:22 AM 發表

...
我有上街,物業唔多,香港得7個。

做該做的事,憑良心,存公義,唔可以只計較金錢上嘅得失。

咁你有幾多個物業咁巴閉啊+1

回覆 引用 TOP

上街同樓價升跌根本冇關係, 係都係貿易戰啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-12 12:43 AM 發表

做該做的事,憑良心,心存公義,唔可以只計較金錢上嘅得失。
Full paid?

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-6-12 01:02 AM 發表

Full paid?
some of them yes.

屌 有層樓個人就on9到咁
你點發達呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-6-12 12:43 AM 發表

同意,説得好!我只得兩個。説話要有良心!

引用:
原帖由 travelly 於 2019-6-12 01:10 AM 發表

同意,説得好!我只得兩個。説話要有良心!
Fully paid.   自住的在林建峯左右。
星期曰都有上街!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 scotfld 於 12-6-2019 00:43 發表

而家就快,殺人放火金腰帶,修橋鋪路滿屍骸,所以咪咁亂囉。

你呢班仆街唔仆街
咁上街果班仆街又點掃平貨搞死你條仆街阿?

回覆 引用 TOP

引用:

...
唔多,3 個姐。
有時爭取自由,唔應該淨係為自己利益。

本人是香港航空的支持者.....一家更香港的Skytrax 4 星航空公司

回覆 引用 TOP

引用:

...
你真係蠢過豬,上街遊行力拒「送中惡法」偏偏就係令樓價唔會跌呀

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。