• 瀏覽: 50,954
  • 回覆: 294
  • 追帖: 2
除左為左慳錢外,

我唔明
D窗囗點解無窗花同窗框, 得幾條鐵柱欄住, 就好似生活在鐵窗邊緣。
電梯走廊又用開放式, 蛇蟲鼠蟻隨時爬入黎。
真心講句, 好cheap好核突。

內窿都唔想再多講,想嘔。

排咁多年隊做人生勝利組
最後就係住d咁既屋? 點住?

通常都係派新公屋

好簡單,97前根本香港人係冇選擇嘅,飯來張口!英國佬比咩咪全單全收囉

公屋要低檔,香港人才有上進的決心和動力

引用:
原帖由 QSnewbie 於 2019-6-8 09:43 PM 發表
除左為左慳錢外,

我唔明
D窗囗點解無窗花同窗框, 得幾條鐵柱欄住, 就好似生活在鐵窗邊緣。

排咁多年隊做人生勝利組
最後就係住d咁既屋? 點住? ...
你講呢款一路拆緊 買少見少了

公屋應該係咁架喎

這種舊樓已經越來越少,而家D新公屋好過好多私人樓。

從前公屋設計非常好,一睇就知是公屋。現在的太差,起得好過很多舊單支私樓。公營房屋一看就知道是好事,但現在的太顧及市民感受,令入住的人自我膨脹及不願提升自己!

你可以唔揀,on9

訓公園囉。夠晒大。 好過成皮野做湯房

當你叫一個深水埗籠屋居民入住
他會好開心

各人要求不同,不需比較

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-6-9 01:36 AM 發表
公屋要低檔,香港人才有上進的決心和動力
X2
政府派福利派到個個都祇問政府拎福利!!!

引用:
原帖由 QSnewbie 於 2019-6-8 09:43 PM 發表
除左為左慳錢外,

我唔明

排咁多年隊做人生勝利組
強烈建議恢復核突公屋激發市民上進

引用:
除左為左慳錢外,

我唔明

排咁多年隊做人生勝利組
狗都不如,話緊你吖樓主

好拎唔拎拎啲最舊嘅公屋黎比 而家新嗰啲又唔見你拎出黎俾人睇

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]