註冊 登入

【繼續打嘴炮】任正非:沒美國市場華為也是世界第一

【繼續打嘴炮】任正非:沒美國市場華為也是世界第一 E-mail 此主題給朋友

任正非:沒美國市場華為也是世界第一
2019 年 5 月 24 日 下午 10:22
文章轉自網路,旨在為讀者提供多元信息,文章內容並不代表本網立場和觀點。

中美貿易戰升級,美國全面封殺中國電訊設備製造商華為,華為創辦人兼CEO任正非,昨日接受美國《時代》雜誌專訪,談及華為遭遇美國打壓時說:「我不知道美國的動機是什麼,美國我們暫時不做也沒多大關係,至於美國市場我們有沒有可能進去,對我們來說並不重要,因為沒有美國市場我也是世界第一,我們沒有迫切需要美國市場這個概念。」

呢個嘴炮打得霸氣!一於中歐聯手 將英美邊緣化 變成兩個第三世界孤島!

任總同習帝一樣都係世界級領袖!

精選樓盤
下一支手機都係買華為!用鴻蒙+leica+海思 無問題!

引用:
原帖由 mmljf 於 2019-5-25 05:17 AM 發表

任正非:沒美國市場華為也是世界第一
2019 年 5 月 24 日 下午 10:22
文章轉自網路,旨在為讀者提供多元信息,文章內容並不代表本網立場和觀點。

中美貿易戰升級,美國全面封殺中國電訊設備製造商華為,華為創辦人兼CEO任正非,昨日接受美國《時代》雜誌專訪,談及華為遭遇美國打壓時說:「我不知道美國的動機是什麼,美國我們暫時不做也沒多大關係,至於美國市場我們有沒有可能進去,對我們來 ...
一帶一路可以放棄美國呢隻廢子

蘋果爛左 美國產業鏈完全禮崩樂壞!可以收皮 國運衰落提早二十年 

叻子一定係跟党走 要有政治覺悟 民煮丼呢d就返鄉下耕田啦叼

回覆 引用 TOP

揾D非洲鬼做白老鼠

回覆 引用 TOP

無錯,鴻蒙出場,到時又可以告android 侵權,到時作佢一大筆賠償,各高官領導又有錢落袋,反正大陸法院又係佢啲人。

[
其實大家應該居安思危,今次事件整體來講係一件好事,大家深深反思.
睇到美國要打擊一個商業對手,可以用幾那渣手段.
想像下冇咗Windows或者冇佐蘋果system. 大家一樣都好唔惦.
係時候思考及開發一些國際通用平台. 不會受某些個別國家或公司左右.

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2019-5-25 06:01 AM 發表

其實大家應該居安思危,今次事件整體來講係一件好事,大家深深反思.
睇到美國要打擊一個商業對手,可以用幾那渣手段.
想像下冇咗Windows或者冇佐蘋果system. 大家一樣都好唔惦.
係時候思考及開發一些國際通用平台. 不會受某些個別國家或公司左右. ...
呢句啱
美國乜都禁,點解唔禁美元呢?有種禁埋佢

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』
老尾卑劣邪惡至極

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 陳鑫淼 於 2019-5-25 05:58 AM 發表

無錯,鴻蒙出場,到時又可以告android 侵權,到時作佢一大筆賠償,各高官領導又有錢落袋,反正大陸法院又係佢啲人。
講到美國法院唔係咁,彼此彼此啦,不過老美仲衰d,你仲要養埋老美d律屍,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s336990 於 2019-5-25 06:05 AM 發表

呢句啱
唔得. 因為太多國家有份以美元做儲備. 香港都有.
而家先禁美元即係自殺.
不過呢個又係一個教訓,一早就唔應該令美元獨大.
都話美國有今日,其實都係靠著其他國家. 養咗呢班大懶蟲.
美國人大多數冇儲錢習慣. 有咁多洗咁多,大家都要明點解。

引用:
原帖由 s336990 於 2019-5-25 06:05 AM 發表

呢句啱
禁左既,老美點QE打劫全世界呢

回覆 引用 TOP

中國加油

回覆 引用 TOP

任總D老人家,接受唔倒失敗現實

匯瘋 同 瘋田 係 尾幗做生意 俾尾幗佬 罰到1仆1碌

任生 見 前車可鑑.....

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。