[地產新聞轉載] [租賃旺季】五內地女大生一炮過畀23萬租粉嶺中心 四人要瞓碌架床 :[怕遲租會貴]

咪姐係5人 3800左右一個月! 一次性比先好啊,合租一人拖好煩!我親戚係大陸搵中介,去加拿大留學,搵房都係一次性比, 因為合租,而且食內! 3人 4000人仔一個月

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 跑步人生 於 2019-5-24 09:03 AM 發表

業主一筆過收23萬, 現金流增加, 又可以多一筆資金再諗買多間, 又賺一筆

相反5位女生又要為下年一年租金支出廿幾萬而煩惱

呢d就係業主同租客既分別

踏入年中,又到暑假租賃旺季,不少學生出動搵樓。有5名就讀中大的內地女生,新近以月租1.92萬元租住粉嶺中心一個3房單位,更一炮過預租一年,涉及金額23.04萬元。

中原地產陳夑佳表示,粉嶺中心新近錄得K座中層02室租 ...
殺雞取卵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tailikhk 於 2019-5-24 11:10 AM 發表

大陸人住過. 收完23萬當係訂金搵師傅重新返新過間屋都係時候
仲要系女,仲衰過男

我用150英鎊睇左場倫敦打比!!! (水晶宮VS阿仙奴)

回覆 引用 TOP

一次性交租?😈😆

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 龍羽 於 2019-5-24 12:36 PM 發表

5人分又唔貴喎
x2 真係唔貴,佢中途仲可以加多個入來,三張碌架床搞掂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ckf123456 於 2019-5-24 03:39 PM 發表

乜香港留學 可以打工?
大把工都唔洗報稅,只要現場收錢。。。

回覆 引用 TOP

有一年死約, 租客其實無咩好怕
反而業主一次過收左錢, 表面上好爽,
但要諗下呢一年無收入的情況下, 管理費差餉樣樣錢, 仲要報稅
扣扣埋埋到年尾可能都無乜錢剩

回覆 引用 TOP

五人BBQ

回覆 引用 TOP

好正呀,可以一齊住嗎

回覆 引用 TOP

冇錯,每次全收一年租,正呀

回覆 引用 TOP

都幾好喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 足金鳩猴 於 2019-5-24 02:05 PM 發表

一年200萬收入點維持呀?
淡水魚毛利好低
大陸人又唔識食海魚
 師兄,大陸已經今時唔同往日,的確有一班人係揾到錢㗎,睇開啲啦…

赤絲千里 未曾繫足裹
引用:
原帖由 蛤蟆王子 於 2019-5-26 09:57 PM 發表

師兄,大陸已經今時唔同往日,的確有一班人係揾到錢㗎,睇開啲啦…
師兄你誤會左喇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maryloverbb 於 2019-5-24 07:07 PM 發表

有副業,才可以維持住房開支
  師姐,你太睇小大陸人了,8、90年代有地,2000年做車,2010後做地產嘅都係揾到錢架

赤絲千里 未曾繫足裹

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。