• 瀏覽: 23,306
  • 回覆: 134
引用:
原帖由 大奸樂 於 2019-5-24 14:59 發表

五條囡,三間房唔夠分
熄咗燈

咪一樣...

黑警死全家

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
聽到我心郁郁想試吓買東鐵線租比學生妹添

不過唔夠cash

回覆 引用 TOP

點解呢五條女要屈喺一間屋?講到咁L有貨,應該一個人租一間嘛!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tailikhk 於 2019-5-24 11:10 AM 發表

大陸人住過. 收完23萬當係訂金搵師傅重新返新過間屋都係時候
依句真

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tailikhk 於 2019-5-24 11:10 AM 發表

大陸人住過. 收完23萬當係訂金搵師傅重新返新過間屋都係時候
一睇就知你無常識喇

引用:
原帖由 足金鳩猴 於 2019-5-24 01:58 PM 發表

5人租
10人住
呢啲係常識
正常業主都唔肯租比班學生, 除非間屋已經好殘

回覆 引用 TOP

我無諗得咁復雜 淨係諗我唔介意唔收佢地5個女仔錢 但係。。。

回覆 引用 TOP

人家係做大房東然後再加到十個床位每月收4千是生意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 naniking 於 2019-5-24 11:35 AM 發表

23萬除5,4萬6一年,每個月3833元,5條女,點會找到不到15000元的工作?
乜香港留學 可以打工?

引用:
原帖由 熱鬥屎馬 於 2019-5-24 03:34 PM 發表

一睇就知你無常識喇
請問你用咩常識去睇?

祝業主好運!通常層樓租完比內地生後要大裝至可以再住人!

引用:
原帖由 跑步人生 於 2019-5-24 09:03 AM 發表

業主一筆過收23萬, 現金流增加, 又可以多一筆資金再諗買多間, 又賺一筆

相反5位女生又要為下年一年租金支出廿幾萬而煩惱

呢d就係業主同租客既分別

踏入年中,又到暑假租賃旺季,不少學生出動搵樓。有5名就讀中大的內地女生,新近以月租1.92萬元租住粉嶺中心一個3房單位,更一炮過預租一年,涉及金額23.04萬元。

中原地產陳夑佳表示,粉嶺中心新近錄得K座中層02室租 ...
人家強大的父幹,二十萬散紙而已

20代の夢は君を輝かせるけど、30代の夢はくすますだけや

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tailikhk 於 2019-5-24 03:50 PM 發表

請問你用咩常識去睇?
香港女生台灣破壞出租屋,最後坐監,上曬新聞窩

引用:
原帖由 朱樓瑾 於 2019-5-24 04:27 PM 發表

祝業主好運!通常層樓租完比內地生後要大裝至可以再住人!
10年前開始租俾內地生, 試過有搬走後要做些清潔。近幾年連清潔都不用! 
從未聽過要裝修咁誇張。不過有些學生會留下書枱或書架, 你可要求佢地俾棄置費。

引用:
原帖由 好難忍 於 2019-5-24 02:46 PM 發表

一次性交一年租金
這類笑話已好舊好out好港燦, 估唔到仲有人寫出來。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]