• 瀏覽: 23,167
  • 回覆: 134
話明三房當然要共用廚廁

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 tailikhk 於 2019-5-24 11:10 AM 發表

大陸人住過. 收完23萬當係訂金搵師傅重新返新過間屋都係時候
大陸新一代精英大學生好過香港。

一次性交租一年

香港 1997 ~ 2007(特區十年史)

香港核心價值︰
炒賣、輸打贏要、憎人富貴厭人貧、事事諉過於人、自私、雙重標準

回覆 引用 TOP

所以話大L把客唔憂租 講乜春因貿戰叫唔加租既過主啦床戰完都仲要加呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mimingo 於 2019-5-24 12:55 PM 發表

大陸新一代精英大學生好過香港。
大陸新一代有副業,當然係精英

引用:
原帖由 tailikhk 於 2019-5-24 11:10 AM 發表

大陸人住過. 收完23萬當係訂金搵師傅重新返新過間屋都係時候
我寧願租畀大6生都唔租畀班冇錢扮中產港人

👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 maryloverbb 於 2019-5-24 01:07 PM 發表

大陸新一代有副業,當然係精英
成日話人有副業,好似現在D ptgf都是港女做的,好聽就兼職女朋友,唔好聽咪同以前大陸嗰啲三陪女嗰啲一樣,得閒返下大陸啦,唔好日日係屋企打飛機啦,我,我大陸親戚朋友以前係窮,但係现在收地賠償,做下生意,現在仔女都是富二代,我大人姪女個姪女老公做公務員,剛剛生了小孩3個人都住2000幾呎單位,三部車,另外公務員福利優惠再便宜買了一個1000幾呎單位放租,其實人唔識搵機會,天天話人大陸人不好,我就是看到機會早10幾年,在深圳買了3個單位,那時一個單位80幾萬,放租,到上年才放1個600-800放了,在大人家鄉買了2個單位等退休,現在才可以打風流工

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2019-5-24 01:20 PM 發表

成日話人有副業,好似現在D ptgf都是港女做的,好聽就兼職女朋友,唔好聽咪同以前大陸嗰啲三陪女嗰啲一樣,得閒返下大陸啦,唔好日日係屋企打飛機啦,我,我大陸親戚朋友以前係窮,但係现在收地賠償,做下生意,現在仔女都是富二代,我大人姪女個姪女老公做公務員,剛剛生了小孩3個人都住2000幾呎單位,三部車,另外公務員福利優惠再便宜買了一個1000幾呎單位放租, ...
大陸學生在香港沒有副業,難以生存

引用:
原帖由 maryloverbb 於 2019-5-24 01:24 PM 發表

大陸學生在香港沒有副業,難以生存
不可以人哋在大陸有錢

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2019-5-24 01:27 PM 發表

不可以人哋在大陸有錢
錢從何來?副業或是其它?

引用:
原帖由 maryloverbb 於 2019-5-24 01:29 PM 發表

錢從何來?副業或是其它?
咁你D錢也是做副業回來的?我舅仔自己養魚開魚場一年都200萬人民幣收入,我岳父岳母一個月退休金都5000人民幣,你以為現在還是幾十年前一個月幾百元人工

引用:
原帖由 JAMESBROWN 於 24/5/2019 10:45 發表

有咩出奇,宜家大陸生來香港,好多一炮過比一年租金。大把中介用來做開場白。
無錯, 我租比2個内地學生, 都是一炮過比一年租金。

引用:
原帖由 FATBOY19700331 於 2019-5-24 01:34 PM 發表

咁你D錢也是做副業回來的?我舅仔自己養魚開魚場一年都200萬人民幣收入,我岳父岳母一個月退休金都5000人民幣,你以為現在還是幾十年前一個月幾百元人工 ...
別人有錢,寧願自己享用,不會留給别人享用

回覆 引用 TOP

5女生

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右