[地產新聞轉載] 【貿戰求生術之樓市怎麼辦】業主腳軟劈價賣樓

引用:
原帖由 一劈屎 於 2019-5-22 01:20 PM 發表

一年前又系甘講,升到宜家都未升番一年前個位,依家又話第二波貿易戰+科技戰。
上年“準備好”個班,咪依家坐緊艇,跌入第二個人地準備好既“氹”囉

...
我明白嗰d現在買唔起嘅一定想跌到佢都買得起,我明嘅。呢度有d話要跌九成,都有見過。即係要平過沙士先買得起,又係幾辛苦。

熱賣及精選
引用:
原帖由 @賓尼兔@ 於 2019-5-22 10:33 AM 發表

依家跌2%都叫大跌
但跌完個價仲貴過上年
淡淡如何是好
為唱淡而唱,從來只有好友入淡post,淡友卻從來不敢正面看正常成交。。破頂就直頭過濾晒

其實今次會唔會就係98年果頂...
之後既係history

很多舊年調整期間的錯失機遇者(向隅客), 在重轁覆轍。  

回覆 引用 TOP

契弟走得摩,唔通最後一個走咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 epos3375 於 2019-5-22 11:00 AM 發表

避過又如何?最終都係無
本來無一物
何處 惹塵埃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betfootball 於 2019-5-22 12:37 PM 發表

文匯=毒果....
毒果又話人毒;文匯又話人國家喉舌,系唔係衹準報升,唔準報跌呀?
升升跌跌本來就好平常,如果全注all-in去樓,就系時候想想,一個商品會唔會永遠衹升不跌。

回覆 引用 TOP

無事的 代理重話升緊

回覆 引用 TOP

祝所有可憐之人不再可憐。

回覆 引用 TOP

反價者要付上沉重代價😶😶

睇定D

回覆 引用 TOP

形勢比舊年下跌前惡劣得多

玩完

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 贏咗有雞食 於 2019-5-22 01:45 PM 發表

我明白嗰d現在買唔起嘅一定想跌到佢都買得起,我明嘅。呢度有d話要跌九成,都有見過。即係要平過沙士先買得起,又係幾辛苦。
咦!乜原來樓會跌既咩?

跌九成業主如何面對佢既人生呢? 公平d, 跌三~四成左右應該可以。

引用:
原帖由 LeeLK 於 2019-5-22 04:16 PM 發表

形勢比舊年下跌前惡劣得多
舊年影到張劉鶴坐同美國談判團有講有笑既相就已經話,樓市衹是“偶然”一小跌,今年會唔會又再“偶然多一次”呢?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。