[地產新聞轉載] 【貿戰求生術之樓市怎麼辦】業主腳軟劈價賣樓

現在好多新樓都係萬零蚊呎居屋都係幾千蚊呎 二手樓要成萬幾蚊呎有得選擇一定揀新樓

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 uhadmeathello 於 2019-5-23 01:16 AM 發表

但係响 40% 果陣, 你已經重錘出擊 lu 喎, 到 50%, 你仲有錢淨??    
好少人讀文會甘認真 佩服!
不過,投資市場既野,就係甘神奇。

固體變爲液體,叫做“溶解”;液體變爲氣體,叫做“氣化”;
但有一種狀況系可以固體直接變成氣體,叫做“昇華”。自己領悟一下啦。

引用:
原帖由 bonbun 於 2019-5-23 09:48 AM 發表

逃犯送中下, 我睇接貨既唔會多
有危有機,看自己吧!

回覆 引用 TOP

買得咁辛苦 無理由放棄

回覆 引用 TOP

好多業主減50%跪地求人買

引用:
原帖由 逆境男 於 2019-5-23 01:00 PM 發表

好多業主減50%跪地求人買
侵侵再出多d招,呢個情況出現唔出奇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 @賓尼兔@ 於 2019-5-23 09:43 AM 發表

班廢淡注定做租租
哈哈  太直接啦1

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一劈屎 於 2019-5-23 10:38 發表

好少人讀文會甘認真 佩服!
不過,投資市場既野,就係甘神奇。

固體變爲液體,叫做“溶解”;液體變爲氣體,叫做“氣化”;
但有一種狀況系可以固體直接變成氣體,叫做“昇華”。自己領悟一下啦。 ...
講吓笑遮。  

樓市尼兩三年真係痴Q咗, 一直都唔睇好, 但事實係人地升到爆, 真係無野可講唯有鄧谷上車嘅年輕人可憐,上年尾明明開始跌又小咩春, 氹更多人入局 

如果真係送終, 走曬D驚青錢, 樓就會跌到你個名咁 

引用:
原帖由 uhadmeathello 於 2019-5-24 12:37 AM 發表

講吓笑遮。  

樓市尼兩三年真係痴Q咗, 一直都唔睇好, 但事實係人地升到爆, 真係無野可講唯有鄧谷上車嘅年輕人可憐,上年尾明明開始跌又小咩春, 氹更多人入局 

如果真係送終, 走曬D驚青錢, 樓就會跌到你個名咁  ...
謝謝提醒!
真真唔發現我既名甘衰既 。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 毛毛手 於 2019-5-22 04:34 AM 發表

二手冷清 集體減價 買家縮沙

香港文匯報訊(記者 黎梓田)中美貿易談判屢生枝節,二手市場買家及業主反應各異,有炒燶期指賣樓的,也有怕市跌而撻訂或蝕讓的,亦有九龍區屋苑上周末睇樓量幾乎「拍烏蠅」,港島北角區業主也出現集體減價的情況,但亦有其他地產代理指業主繼續企硬,買家亦如常入市。有學者認為,貿易戰對樓市長期影響不大,但從事相關進出口貿易行業人士需注意風險,並及早作出準備 ...
說無影響真係害人

香港樓價是(實質價)不是(心理價)?

心理有影響,個價點會無影響?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 贏咗有雞食 於 2019-5-22 08:06 PM 發表

係會跌九成先要諗如何面對啦,我估同升九成點面對一樣嘅啫
你睇銀行估價就知跌唔跌,如果跌得勁,銀行都唔好過

回覆 引用 TOP

101 1234567
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。