• 瀏覽: 4,617
  • 回覆: 45
地下錢莊執哂,先出來吹啦。

冇料扮四條。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 jackyc1st 於 2019-5-21 11:10 PM 發表

20號新聞,可惜現在才見到,今朝好價又唔知道!!睇到都心都離!!
我一早有齊晒你分身, 你唁使delete post 驚我認出

回覆 引用 TOP

以前啲錢出黎買左樓,有咩事都可以留俾家人,而家又打擊走資,港府遲啲又可以幫大陸拉人封鋪,到時清算啲舊官無得再自己死救全家了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jackyc1st 於 2019-5-21 10:46 PM 發表

樓主,坦白從來沒有好結果,沉左個POST吧
點解我笑你?
因為如果其他大部份散戶清倉, 是好事 ,大部份散戶止蝕等於見底, 大戶收夠!  
散戶一放, 股票即升; 散戶高追, 一買就跌.一買就跌, 一放就升道理. 散戶唔止蝕先是股票長跌動力.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 打手又呃人錢 於 2019-5-21 11:01 PM 發表

睇完香討金融區第一版, 大部份貼是同一路人馬出, 好9悶
同一界別
咁講就應該0k啲
重爭在个$@”?n就唔會⋯
你明唔明

回覆 引用 TOP

10年樓淡係地產版冇人理,跑到去金融區吸引眼球

一早高樓價就快爆煲, 係d人成日睇到中原指數升就以為未爆😎

歡迎大家入來參觀本人的FACEBOOK PAGE^^:  港股投資安全守則
引用:
原帖由 神燈大師 於 2019-5-22 03:32 AM 發表

一早高樓價就快爆煲, 係d人成日睇到中原指數升就以為未爆😎
睇咗近10年,gogogo爽yy

樓市高危

回覆 引用 TOP

樓市繼續GoGoGo⁇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbq2002002 於 2019-5-21 11:00 PM 發表

唔明顯咩?
大陸要收返錢,年頭就已經全球稅
依家整埋逃犯條例,D破產/洗黑錢/走資既大陸人隨時可以比人收返晒香港D樓/資產
你香港人,無返過大陸根本拉唔到
但返過就...
幫香港托起樓價,大陸再收返~ WIN WIN ...
用網上罪行 無返過都會在中國犯罪
而且更易做假資料

回覆 引用 TOP

應該好多大陸客沽貨離場

引用:
原帖由 非好非淡 於 2019-5-22 02:09 AM 發表

10年樓淡係地產版冇人理,跑到去金融區吸引眼球
地產版好多有錢人,不受任何影響。我尼D廢淡只關心國策如何影響一般香港人,金融區好多新手投資者要提醒下。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esh45 於 2019-5-21 09:42 PM 發表

一入黑名單, 即係再無銀行肯借錢俾你.香港樓里外夾擊, 可以頂幾耐?

個人境外買房注意:私自購匯將被罰款並納入征信系統http://money.people.com.cn/BIG5/n1/2019/0520/c42877-31093737.html

人民網北京5月20日電(記者 李楠樺)國家外匯管理局今日通報17例外匯違規案例,其中12例處罰信息及處罰人被納入中國人民銀行征信系統。
...
樓市雪上加“傷”
仲話永遠gogogo . . .

糟糕!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小小筍盤 於 2019-5-22 07:49 AM 發表

應該好多大陸客沽貨離場
少事姐!先罰幾十萬,衹要樓價再升10%就可以cover

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]