[樓市分析及CCL] 2019 至 2020 香港樓市必冧。

2019 至 2020 香港樓市必冧。 E-mail 此主題給朋友

關鍵在於中國會否開放市場   現時美國不斷向中國施展打壓
我認為中國應該會應承美國不斷放寬自已的市場 唯其是金融市埸
當中國真的開放金融市場後 香港的金融地位一定會下降。  所有的資金將會轉移至內地
股市樓市必會大瀉

同埋有人成日話香港樓市吾會跌係因為依家物價貴成本貴 所以香港樓市唔會冧 你地好似掉轉咗。 唔係因為物價貴成本貴搞到香港樓市咁高 而係樓市搞到香港成本貴物價貴 主兇其實是樓市 當樓市真的大跌 物價成本自然會回復正常水平。

所以樓市跌其實重有機會的。(這個我好明確告訴給你們。)

熱賣及精選

附件

E96769E3-8E4F-4363-99F6-9C50653BF2F4.jpeg(232.05 KB)

2019-5-21 04:24 PM

D99D2679-E113-4A76-B5E4-A15F83D24B9B.jpeg(25.36 KB)

E37B6171-BB75-4294-B036-BBD33747D7E8.jpeg(218.24 KB)

附件

A021EB3B-3034-4EB1-81E6-44BCBED9845D.jpeg(56.91 KB)

2019-5-21 04:25 PM

我就話由今年2019年至到4019年未來呢二千年內,香港樓市一定會出現下跌的空間。

永不放棄

其實地產版係咪真係要set權限50以下唔準發帖

升跌都要住架嘛!跌市D淡淡更加看定D唔會買(之前跌2成唔買),越升越有人買。跌市時記得租住先啊!

引用:
原帖由 Pool62829 於 2019-5-21 04:18 PM 發表

當中國真的開放金融市場後 香港的金融地位一定會下降。  所有的資金將會轉移至內地
股市樓市必會大瀉

同埋有人成日話香港樓市吾會跌係因為依家物價貴成本貴 所以香港樓市唔會冧 你地好似掉轉咗。 唔係因為物價貴成本貴搞到香港樓市咁高 而係樓市搞到香港成本貴物價貴 主兇其實 ...
我都覺得會冧... 但你真係亂咁講

外資黎香港係因為香港法制同稅制吸引
大陸開放市場係大陸俾人搶生意

引用:
原帖由 Pool62829 於 2019-5-21 04:18 PM 發表

股市樓市必會大瀉

同埋有人成日話香港樓市吾會跌係因為依家物價貴成本貴 所以香港樓市唔會冧 你地好似掉轉咗。 唔係因為物價貴成本貴搞到香港樓市咁高 而係樓市搞到香港成本貴物價貴 主兇其實 ...
物極必反,好簡單。
再姐,搵幾M年薪都覺得樓唔合理,而搵500k就衝去買,唸下都知咩事

回覆 引用 TOP

曱甴淡反又出來了 真係殺極都有

回覆 引用 TOP

巳cap圖等bic

洗咩冧呀,隔離有個嘉湖過萬蚊呎都已經出post打緊飛機啦。。。。。

歷史高位都係1萬頭,真係有排J

回覆 引用 TOP

香港樓價貴主因係供求關係,其他因素只係side effect,連呢樣都搞錯熟悉吓市場先喇

送中通過後再看

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。