• 瀏覽: 9,852
  • 回覆: 84
  • 追帖: 2
sad but true

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
一路唱好,一路走貨是常識吧。租租好,租租唔使擔心D咩,遲D租下啟德海景樓

引用:
原帖由 esh45 於 2019-5-21 03:23 PM 發表

一路唱好,一路走貨是常識吧。租租好,租租唔使擔心D咩,遲D租下啟德海景樓
樓巿已經升左10年,係常識吧

引用:
原帖由 kard1026 於 2019-5-21 01:02 PM 發表

好似德國咁第二房屋收100%利得稅
原來係東德統一德國,共產咁劑。
不過外國未必將樓作為投資工具。

回覆 引用 TOP

呢段野唔知要害死幾多人.貿戰係中國都未到水面....算吧啦完了吧

引用:
原帖由 熙樂頌887 於 2019-5-21 03:39 PM 發表

呢段野唔知要害死幾多人.貿戰係中國都未到水面....算吧啦完了吧
佢害唔害人我就唔知,但係一啲淡淡成日叫人租住等等左10年就已經害死好L多人

回覆 引用 TOP

驚唔驚
@annabb 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-5-21 03:29 PM 發表

樓巿已經升左10年,係常識吧
之後跌三年更加係常識

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-5-21 10:55 AM 發表

貿戰再難動搖本港樓市
專家站
09:00 2019/05/21

中美貿易戰自去年中開始展開談判,結果無論對中國或美國,甚至乎全球都會受影響。但是,這是世界的兩大強國,在未來爭奪全球一哥地位的競爭,這場世紀之戰實在在所難免。

雙方談判進展時進時退,較早前中國為了反擊美國提升至25%的2,000億美元中國貨關稅,宣布向美方的600億美元貨品加徵最高25%關稅,雙方你一拳我一腳, ...
唔駛驚,大摩話美國利息降到零,供樓唔使俾利息,不過樓價$1.1尺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esh45 於 2019-5-21 03:48 PM 發表

之後跌三年更加係常識
甘小?吾吹多啲

有樓先坐得安樂睇貿易戰

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2019-5-21 05:01 PM 發表

甘小?吾吹多啲
跌五年都唔出奇。今天中央又出招打壓,只係香港傳媒無報,因為收左地產代理錢,聰明人如議員之類一直走貨中。

回覆 引用 TOP

當人人都當磚頭係有投資價值既時候 好難跌
又有實際自住用途

引用:
原帖由 whisky9 於 2019-5-21 05:53 PM 發表

當人人都當磚頭係有投資價值既時候 好難跌
又有實際自住用途
諗唔到有咩安全過磚頭,又要住,又係香港人。香港又安全

我還是不夠成熟..還達不到你的要求

回覆 引用 TOP

升到咁高仲接貨的人,等天打救!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]