• 瀏覽: 18,844
  • 回覆: 186
引用:
原帖由 ff2456 於 2019-5-21 12:34 AM 發表

咪儍啦……
稀土五大洲都有,只是人家注重環保,怕污染唔开採,又或者开採成本較中国貨貴而矣! 你打到嚟人家就自己採,边可以制裁到美国!
就係要尾弟好似禁運垃圾咁

正一垃圾

風火雷電,儒道佛
窮兇極惡,仁義心

我是雷,我是火,邪我本性,神是我

雷火邪神

合金鋼不堅  中子彈何難
群英攻科技  敢破世上關

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
指日可待

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ff2456 於 2019-5-21 12:34 AM 發表

咪儍啦……
稀土五大洲都有,只是人家注重環保,怕污染唔开採,又或者开採成本較中国貨貴而矣! 你打到嚟人家就自己採,边可以制裁到美国! ...
老美當然可以自己開採,等到開採到,華為已經有自己晶片

回覆 引用 TOP

維尼身邊都係得啲拍馬屁嘅蠶蟲師爺 點會唔輸到仆街呀

引用:
原帖由 JjNn9977 於 2019-5-21 06:50 AM 發表

維尼身邊都係得啲拍馬屁嘅蠶蟲師爺 點會唔輸到仆街呀
豬隊友嗎?

因為別人不會一生陪伴著妳,唯有自愛,才能踏出尋找幸福的第一步。

回覆 引用 TOP

中國禁稀土出口,到時美帝又吾知報復什麼呢?

因為別人不會一生陪伴著妳,唯有自愛,才能踏出尋找幸福的第一步。

回覆 引用 TOP

美國晶片使有人要

回覆 引用 TOP

引用:

咪儍啦……
稀土五大洲都有,只是人家注重環保,怕污染唔开採,又或者开採成本較中国貨貴而矣! 你打到嚟人家就自己採,边可以制裁到美国! ...
那就讓他自己採嘍,我們開加工採污染環境,賣給他還造成他逆差,就讓美國自己採好了

中國邊會禁

但係會行政手段暗地阻或拖慢出口速度

等你搵過個又唔係,等又唔知好唔好

好睇過戲

引用:
原帖由 jasonli0919 於 2019-5-21 07:28 AM 發表

那就讓他自己採嘍,我們開加工採污染環境,賣給他還造成他逆差,就讓美國自己採好了
美帝自己開採,怕人工仲貴過稀土喎!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CCPEVE 於 2019-5-21 12:59 AM 發表

其實稀土開採說明白就係挖泥坑, 我唔明有咩難度?
無難度,只係稀土開採對環境十分污染,寧俾錢買都唔污染自己國家,要污染就梗係人地好過自己啦

中國禁稀土、美國禁晶片

全力支持禁止戰略性稀土出口美國,出口我國天然資源等同漢奸賣國罪當誅九族

叫你地積極面對人生呀!!!

回覆 引用 TOP

十年前已知
稀土不稀有
根本不配“稀”呢個字

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]