• 瀏覽: 21,071
  • 回覆: 162
  • 追帖: 4
睇個型似一層好多伙

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-21 12:46 PM 發表

前面油站& 再前面有吉地
有起樓可能
只有卸貨區,除非政府唔要

引用:
原帖由 king0053 於 2019-5-21 12:32 PM 發表

成個屯門區都係填海個喎。
好似屯門市廣場對出向碼頭一帶先係填海

回覆 引用 TOP

起得幾靚喎!

回覆 引用 TOP

依個新盤起到咁高都唔賣, 發展商睇好𢓭市?

引用:
原帖由 christinacheng 於 2019-5-21 03:18 PM 發表

依個新盤起到咁高都唔賣, 發展商睇好𢓭市?
其實都係架,如果唔計掃管忽,滿名山,青公果啲遠離市中心既新盤,屯門現有少過10年樓齡既二手盤而又入左伙既除左為人熟悉既瓏門,就只有唔夠1200個盤分佈係唔同細屋苑,包括天生樓,城點,豐連,珀御,雙宇
剩低既真正屯門區新盤就得番御半山,龍床盤,弦海,同埋呢個泳池盤啦,而泳池呢個盤又係呢幾個中地點最好既,所以發展商一定係惜售架啦
睇落屯門好似好多新盤落成,但近新市中心既加加埋埋咁多個盤都唔夠一個日城康城第六期多

Ocean Yeung
知唔知車位同住宅比例幾多?

回覆 引用 TOP

屯門仲有咩地王?

同意屯門市中心改變不大。

改變最大幾區係啟德,荃西,將南,黃金,白石同馬鞍山。

回覆 引用 TOP

新地仲有大大個兆康盤起緊
果個先係重頭戲

引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-21 05:07 PM 發表

其實都係架,如果唔計掃管忽,滿名山,青公果啲遠離市中心既新盤,屯門現有少過10年樓齡既二手盤而又入左伙既除左為人熟悉既瓏門,就只有唔夠1200個盤分佈係唔同細屋苑,包括天生樓,城點,豐連,珀御,雙宇
剩低既真正屯門區新盤就得番御半山,龍床盤,弦海,同埋呢個泳池盤啦,而泳池呢個盤又係呢幾個中地點最好既,所以發展商一定係惜售架啦
睇落屯門好似好多新盤落成,但近新市中心既加加埋埋咁多個盤都唔 ...
惜售?會不會起完唔賣?可能30年後可以賣10萬蚊呎

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-21 07:35 PM 發表

要翻查返土地用途先知
睇左,泳池區只有新紅基,同新紅基對上果塊地會用黎起公屋,其他地是非住屋作用

Ocean Yeung
引用:
原帖由 lemonhk5000 於 2019-5-21 07:10 PM 發表

新地仲有大大個兆康盤起緊
果個先係重頭戲
邊度黎架?

Ocean Yeung

回覆 引用 TOP

屯門54區囉
幾千伙喎 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]