[新盤] 屯門新地詠池盤近照

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-5-20 11:37 PM 發表

差過預半餐?
預半餐個位
你知唔知係邊?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
唔知呢個盤到平頂嗰陣,會沉降幾多呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-20 11:25 PM 發表

唔可以同預半餐比啦
點解既?佢地好似係同系列

Ocean Yeung
引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-21 12:40 AM 發表

點解既?佢地好似係同系列
地理位置無得比

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-21 01:02 AM 發表

地理位置無得比
但御半山已經好貴
呢個盤要貴過御半山有難度過最多係同價🤣再貴都唔個難唔難去貨

Ocean Yeung
引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-20 09:53 PM 發表

唔係出卡啦呀,15分鐘左右行到去市中心/屯門西鐵站,同埋好多巴士村巴線出市區,東南有海景,基座係商場,應該開價會貴過御半山
機場連接路,屯門15分鐘車程到機場。
到時會否多咗空姐、機師選擇?
屯門南站?起喺邊樹,個期幾時?
太多因素未明,但SHK品牌我鐘意,
坦白個地點一般般,但勝在自住一流,人不太多,
假日行下海邊,船嗚聲悠然自得,碼頭上船過東涌、
仲有其他島嶼、澳門⛵️

但若買樓投資,始終都是在地點上要考慮一下。
雖不是山卡啦,但好方便則算不上。

雙寓那時開賣的價錢,其實也差不多可買當時的瓏門,
不過,要睇自己的用途,係投資/自住,始終好個人的事。不管升值與否,有的講既係買「心頭好」。

碼頭舒適寧靜、實用面積大小(雙寓或可住大d), 質料唔清楚雙寓,南浪海灣個會所都幾好幾實用。

引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-21 01:16 AM 發表

但御半山已經好貴
呢個盤要貴過御半山有難度過最多係同價🤣再貴都唔個難唔難去貨
要睇埋軟銷有沒有效果,到時開價30000-40000蚊呎,賺盡幾年溢價

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 瓏.城.妹 於 2019-5-21 01:48 AM 發表

機場連接路,屯門15分鐘車程到機場。
到時會否多咗空姐、機師選擇?
屯門南站?起喺邊樹,個期幾時?
太多因素未明,但SHK品牌我鐘意,
坦白個地點一般般,但勝在自住一流,人不太多,
假日行下海邊,船嗚聲悠然自得,碼頭上船過東涌、
仲有其他島嶼、澳門⛵️

但若買樓投資,始終都是在地點上要考慮一下。
雖不是山卡啦,但好方便則算不上。

雙寓那時開賣的價錢,其實也差不多可買當時的瓏門,
不過,要睇 ...
南浪海灣個會所屯門黎講數一數二,暖水池同保齡球都有,不過當然唔夠瓏門豪華
但之前帶我睇呢區既AA話南浪啲料麻麻,如果收到間樓係原裝既話、要換左啲冷氣同最好重新造過個廁所佢

Ocean Yeung
引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-21 07:30 AM 發表

南浪海灣個會所屯門黎講數一數二,暖水池同保齡球都有,不過當然唔夠瓏門豪華
但之前帶我睇呢區既AA話南浪啲料麻麻,如果收到間樓係原裝既話、要換左啲冷氣同最好重新造過個廁所佢 ...
不過個區方便就真,到落成個日去機場快到不得了,一條海底隧道就到大嶼山。

引用:
原帖由 EdwardEd 於 2019-5-20 10:45 PM 發表

屯門禁多新樓
係,屯門大開發緊,周圍都有樓起

御半山 照片

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 那些年的遺缺 於 2019-5-21 07:32 AM 發表

係,屯門大開發緊,周圍都有樓起
所以開30000-40000 蚊呎,屯門樓港島價

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 那些年的遺缺 於 2019-5-21 07:32 AM 發表

不過個區方便就真,到落成個日去機場快到不得了,一條海底隧道就到大嶼山。
我個AA都話呢區本身都有空姐租既,我諗明年機場條隧道開通後會帶動個租金,因為屯門區個租金而家都幾低水下,而呢個位入機場只要經過一個燈制(AA話既,我無考究過入機場前會唔會再有燈制) 所以以地理位置來講好近機場,呢邊有望租金會上升

Ocean Yeung
引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-21 07:43 AM 發表

我個AA都話呢區本身都有空姐租既,我諗明年機場條隧道開通後會帶動個租金,因為屯門區個租金而家都幾低水下,而呢個位入機場只要經過一個燈制(AA話既,我無考究過入機場前會唔會再有燈制) 所以以地理位置來講好近機場,呢邊有望租金會上升 ...
遲下AA會話,唔止空姐租,重有機管局總裁,機師,國X航空總裁租,發達發達。到時30000 蚊呎可能升到100000 萬

引用:
原帖由 那些年的遺缺 於 2019-5-20 07:11 PM 發表

都起得好高啦
好似碌撚

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。