註冊 登入

[新盤] 屯門新地詠池盤近照

引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-22 11:08 AM 發表

原來佢個商場得5萬平方尺炸
有4000幾伙應該唔夠用
原本話太古城咁大……

附件

Screenshot_20190522-112946.jpg(210.77 KB)

2019-5-22 11:31 AM

熱賣及精選
引用:
原帖由 muse01 於 2019-5-22 11:31 AM 發表

原本話太古城咁大……
無可應咁大個商場啦
唔近地鐵仲要係屯門好難吸引到人黎
一個市中心廣場加V city其實已經夠食晒呢區同大陸客了

Ocean Yeung
引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-22 11:37 AM 發表

無可應咁大個商場啦
唔近地鐵仲要係屯門好難吸引到人黎
一個市中心廣場加V city其實已經夠食晒呢區同大陸客了
都大既,同埋自己又要起個商場出來比居民用

可能搭輕鐵去良景商場食下野掛

不過應該起得幾高下 個區

好似起10幾棟 每棟40層高

超高層大夏

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 那些年的遺缺 於 2019-5-22 11:57 AM 發表

都大既,同埋自己又要起個商場出來比居民用

可能搭輕鐵去良景商場食下野掛
唔會大啦,見到寫住得5萬尺,不過個地盤仲未動工,新地係米想屯地?

Ocean Yeung

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-22 12:14 AM 發表

有塊地新鴻基補左地價會去私樓
但位置麻麻地
即係.....
新鴻基係南浪側已經有2幢起緊啦吖

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-22 01:37 PM 發表

即係.....
唔係講呢度 講欣田邨個邊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銦cdr 於 2019-5-22 01:37 PM 發表

即係.....
第54區,係兆康,位置麻麻,未動工
南浪隔離果度就快起好,但未有消息幾時賣

Ocean Yeung

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stay131 於 2019-5-22 11:08 AM 發表

原來佢個商場得5萬平方尺炸
有4000幾伙應該唔夠用
4000幾伙都好大喎~~~ 等於2個屯門市廣場噤大

引用:
原帖由 Y33association 於 2019-5-22 02:07 PM 發表

4000幾伙都好大喎~~~ 等於2個屯門市廣場噤大
係呀
不過應該會分好多期起

Ocean Yeung

回覆 引用 TOP

睇下將來會唔會係呢度買樓住

回覆 引用 TOP

不經不覺

回覆 引用 TOP

第時咁樣喎,南浪、海典同新地新樓變成握手樓

附件

77646F18-650B-49E0-9AFF-6A7091699EA5.jpeg(225.12 KB)

2019-5-22 06:23 PM

07E40D2B-2F7B-42ED-87FE-9680C7B42F3D.jpeg(170.39 KB)

2019-5-22 06:23 PM

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。