註冊 登入

[樓市分析及CCL] 比田生睇中左

比田生睇中左 E-mail 此主題給朋友

有層舊塘樓,收緊租
近日收到田生信~
有無師兄指點下?

精選樓盤
引用:
原帖由 peter880 於 2019-5-19 02:27 PM 發表

有層舊塘樓,收緊租
近日收到田生信~
有無師兄指點下?
好初步,佢要搵齊人先再開業主會。你可以做既係密切留意,同8下附近同類型成功收購幾$尺。

By the way, 好奇一問,邊度?

引用:
原帖由 焦急長長盡頭 於 2019-5-19 03:01 PM 發表

好初步,佢要搵齊人先再開業主會。你可以做既係密切留意,同8下附近同類型成功收購幾$尺。

九龍城

田生都要走佬?

用戶入錯了紀錄,係因IT講得唔清楚;攞Requirement唔齊,係因IT聽漏;用戶沒做好測試,係因IT溝通有誤;用戶講漏野,係因IT冇問;做DEMO時有人瞓覺,係因IT講野唔夠生動;
引用:
原帖由 焦急長長盡頭 於 2019-5-19 03:01 PM 發表

都幾難8.....
一方面開心, 一方面又擔心...
田生賤野出哂名...

引用:
原帖由 漆哥 於 2019-5-19 03:23 PM 發表

田生都要走佬?
師兄, 唔明

引用:
原帖由 peter880 於 2019-5-19 03:25 PM 發表

師兄, 唔明
隔離區講逃犯條例搞到個個富豪都怕過唔到世,紛紛賣樓套現走佬!
田生係睇中你層樓要買,定係田生要賣你層樓呀!唔明!

用戶入錯了紀錄,係因IT講得唔清楚;攞Requirement唔齊,係因IT聽漏;用戶沒做好測試,係因IT溝通有誤;用戶講漏野,係因IT冇問;做DEMO時有人瞓覺,係因IT講野唔夠生動;
俾佢睇中又開始收,你算唔好運,個價接受到就賣啦,千其唔好做最後果批。
最好價係俾市建睇中.....

引用:
原帖由 waichaiso 於 2019-5-19 03:30 PM 發表

俾佢睇中又開始收,你算唔好運,個價接受到就賣啦,千其唔好做最後果批。
最好價係俾市建睇中.....
即係會平過市建個價?🤨🤨

引用:
原帖由 peter880 於 2019-5-19 03:02 PM 發表

九龍城
看下現時最新建築比率,可增建多少面積,聯合其它業主才一起和田生談收購。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 peter880 於 2019-5-19 03:32 PM 發表

佢公司都要錢賺~

引用:
原帖由 peter880 於 2019-5-19 03:32 PM 發表

即係邊個發展商最鐘意做呢d,但又冇比足價人,又想收

放心
十劃都未有  等到你死都未開始

引用:
原帖由 fb14ee07fcf4a5 於 2019-5-19 03:43 PM 發表

放心
十劃都未有  等到你死都未開始
咁等下先...
希望樓價再上啲先...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Glassabcd 於 2019-5-19 03:43 PM 發表

即係邊個發展商最鐘意做呢d,但又冇比足價人,又想收
我仲希望會估高

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。