註冊 登入

貿易戰輸幾多? 在下暫輸46萬. 香討焦點

我15萬到。已經輸了左。上年12月中,仲蝕緊28萬到。到今年2月追到差3萬到。諗過追得返哂,以後唔玩咁大股票。結果都係走唔到。我主要持股2799-3329-857-665

精選樓盤
Rsi全無力反彈

回覆 引用 TOP

你個倉大?
我帳面無咗幾萬囉

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』

回覆 引用 TOP

出圖教我炒期權啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 supersupersam 於 2019-5-15 04:18 PM 發表

各c兄本金多少先?
现只輸本金5%

講真如不是浸浸玩野
又話好大机会達成協議,
根本吾会輸/
買果d全部國家资源股
長線不会輸
只是輸給柒普朗條契弟
反口覆舌
未走貨 ...
年幾次HI大獲,歸零幾次,學費無白交, 最主要SC/SP為主.
3月一直睇淡,隨時準備睇淡唔淡,睇好唔好加減倉位,做對沖捱過CHOK上CHOK落
出手未輸過, 由4萬SC/SP上返12萬 ,
俾個市玩過100幾十次, 最主用SC/SP 睇淡.睇好..見頂未到頂, 見底未到底都可以捱得過一時波動,
進可攻,退可守, . 今日見QQ 彈 到378蚊咁多.  即時加沽7手 SC 370.  ,  跌返落 374 ,7手已額外增加獲利1200 元.
無驚無險,希望月底再跌多幾蚊, 已可以食盡權金.

附件

即時renew2.png(210.51 KB)

2019-5-15 05:19 PM

OLD OLD.png(125.64 KB)

2019-5-15 05:27 PM

OLD OLD.png

溝貨, 正股唔信升唔返
今日我都溝左1288

謝教官

回覆 引用 TOP

我都冇左5皮……

馬太 6:26 你們看那天上的飛鳥, 也不種, 也不收, 也不積蓄在倉裡, 你們的天父尚且養活他。 你們不比飛鳥貴重得多麼?

引用:
原帖由 lubu 於 2019-5-15 05:27 PM 發表

我都冇左5皮……
希望你學費無白交,  
我得返4皮本, 唔貪心淨SC/SP , 50日連本帶利都變咗12萬..
TOTAL LOSS 都無咩大不了, 我上年試過幾次 . 識得保本唔ALL IN 留返轉身位.走得更遠.
(我就以戰養戰,  第一注有賺, 先再加沽, SC 54手.QQ  390 食咗一轉,  轉 SC 380  60手,  
380 60手有錢賺,就再加沽 20手. 370.   ... 今日QQ 彈咗.  再加沽SC  7手 370  
埋單計..今日QQ就算升返4蚊,  我賬面和昨天比較,都無乜少到錢)

附件

即時renew2.png(210.51 KB)

2019-5-15 05:33 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chocolate321 於 2019-5-15 05:22 PM 發表

溝貨, 正股唔信升唔返
今日我都溝左1288
1288真係好灰,其他內銀升,佢照跌,依加準備半年低,rsi今朝睇 得1x。。。佢自從出左業績都好似一跌向下😢😢😢

世上竟有必勝FORMULA?

回覆 引用 TOP

炒幣呢幾日帳面多左200萬到

回覆 引用 TOP

依個時期,D古都系沉底,但低處未算低,再睇睇,睇睇。。。。。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 TTDTOM 於 2019-5-15 07:03 PM 發表

1288真係好灰,其他內銀升,佢照跌,依加準備半年低,rsi今朝睇 得1x。。。佢自從出左業績都好似一跌向下😢😢😢
我溝完都3.75, 到價都走人, 太弱

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。