貿易戰輸幾多? 在下暫輸46萬. 香討焦點

仍在勝方。

未生我時誰是我?我出生後我是誰?
股帝晉為勝帝,只色勝利,5G個by字點寫|

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 kg2 於 2019-5-15 03:48 PM 發表

唔驚今日公佈業績,明天列口高開?
其實真係太多七古六. 風險最低賺錢機會最高SC/SP (大前提係你睇啱大方向)就走去驚會鬼上身
九成九九機會俾人打靶既末日牛,末日熊就走去買.博升返十倍八倍,  就唔去驚好大機會血本無歸.
根本連銀行D阿毛都知中美有得傾,都唔會短時間有結果, 個股市反覆向下直到有好消息為止...
明明唔升唔跌 輕鬆有錢賺. 唔去買,   偏要找死買牛熊...
跌3蚊,賺1.5蚊,升3蚊蝕1蚊, 根本風險細回報大.  唔升唔跌都賺5毫....
七古六如果乜都驚,唔好下場買股OK?  
唔知你話要驚D咩? 邊個未試過睇升唔升?睇跌唔跌? 如果一時升跌不如意就左驚又驚.. 大機會賺錢, 小機會蝕錢都唔識把握機會買賣, 只會風險高回報低.今日起碼加沽.多咗1200 . 明天就算升返同價位都賺返200 ..

附件

OLD OLD.png(125.64 KB)

2019-5-15 04:32 PM

OLD OLD.png

即時renew2.png(210.51 KB)

2019-5-15 04:32 PM

跌咁少......

回覆 引用 TOP

年頭賺嘅仲喺度,未輸晒!仲有䁠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fbb56c8b072369 於 2019-5-15 04:32 PM 發表

其實真係太多七古六. 風險最低賺錢機會最高SC/SP (大前提係你睇啱大方向)就走去驚會鬼上身
九成九九機會俾人打靶既末日牛,末日熊就走去買.博升返十倍八倍,  就唔去驚好大機會血本無歸.
根本連銀行D阿毛都知中美有得傾,都唔會短時間有結果, 個股市反覆向下直到有好消息為止...
明明唔升唔跌 輕鬆有錢賺. 唔去買,   偏要找死買牛熊...
跌3蚊,賺1.5蚊,升3蚊蝕1蚊, 根本風 ...
你叻仔,大家交流下,我都有S 其他股票, 700以前奶過野 sc 收$10, 業績後爆上$40,頂唔順,止左,佢又回返,最緊要留現金以備不時之需

獵犬終須山上喪、將軍難免陣前亡!
未炒到死個人都不知勝負.
引用:
原帖由 kg2 於 2019-5-15 03:48 PM 發表

唔驚今日公佈業績,明天列口高開?
其實之前已SC ,QQ港交所幾轉, 試過升升跌跌CHOK上CHOK落無數次..
現在持貨, 月結打和點係 389元,   只要唔升到390 都唔會有損傷..保得住老本.
如果下下都驚.  點會 10幾萬本  SC  都賺到 3萬幾??
明天開始CHOK上CHOK落.. 月結前QQ 收市價如果係 374元.(假設)
我會多咗. 6萬收入..根本風險好少..  就算升到382 收市.. 已賺既3萬元都可以袋袋平安..
根本風險好細 就算期結升到400  我最多蝕.8萬..
不過我唔係果D會同期權談戀愛既七古六., 該沽該斬倉既時候絕不手軟, 無機會輸得咁盡

附件

即時renew2.png(210.51 KB)

2019-5-15 04:52 PM

回覆 引用 TOP

個個都輸冇人贏咩?

- 市場專收叻仔叻女
- 魔術師有魔術倉, 市升就自動有好倉, 市跌就自動有淡倉, 錯方向冇有怕, 魔術倉會自動幫佢補潤補血, 永遠冇得輸
- 中方向係樓主功力高, 錯方向只因大戶mon post, 非戰之罪

回覆 引用 TOP

5000 蚊賺緊3 舊水 

世界究竟什麼時候變得如此扭曲

子非魚 焉知魚之樂

這世上沒有東西比免費更貴

不經一番寒徹骨 那得梅花撲鼻香

the past is in the past

the more you give, the more you get

回覆 引用 TOP

教人炒期權

回覆 引用 TOP

本來賺幾十萬,然後打回原型

回覆 引用 TOP

一千萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AndyLee19 於 2019-5-15 04:15 PM 發表

輸左幾球, 唔係牛熊數目, 係港紙, 不過呢度好多人唔信
你買咩輸咁多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bobobofff 於 2019-5-15 02:56 PM 發表

雖然撈底,可惜越撈越低,始終走吾甩 !
38萬

醉愛肥豬囝

胖不是嫌棄理由!我只是覺得現在很多男人很膚淺!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kg2 於 2019-5-15 04:43 PM 發表

你叻仔,大家交流下,我都有S 其他股票, 700以前奶過野 sc 收$10, 業績後爆上$40,頂唔順,止左,佢又回返,最緊要留現金以備不時之需
根本唔洗好叻, 最緊要清醒就真, 擺到明大跌市,個個等錢洗, 無事無幹, QQ都無乜機會升返幾多.
有事有幹, 根本上大隻股會變提款機, 沽貨套現,  . QQ , 內銀, 5仔,  會重點"關照" ..
中美高層D契弟把口時硬時軟, 大戶都估唔侵侵幾時爆肚鳩嗡啦..   
大戶最大機會寧願.賺錢少, 唔願蝕錢,   大把人排隊逢彈必沽..  根本可以排除爆單邊升咗唔識跌既可能..
SC QQ 最多早咗沽賺少, 唔會有沽錯..
(仲有近排大升大跌, 引申波幅爆升, 現在大跌完回順托市, 淨係食縮VOL 已經好和味,

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。