漫步期權期指,入嚟傾下(1)

期指而家低水做debit call spread搏反彈都幾吸引,hold到月尾都幾易賺盡

熱賣及精選
引用:
原帖由 andyleung52 於 2019-5-20 11:04 PM 發表

我想問你地去邊度睇股票期權即時iv,我見sptrader都冇得睇
一記入面有得睇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyozozo 於 2019-5-17 08:53 AM 發表

同意
2格spread搏40點
除非你入場前已經有必死既準備
否則中途震一震
套野隨時爆到過100點
到時都唔知斬好唔斬好
仲要唔可以開得太多套
否則震個下每套賬面輸一百幾十點
騎虎難下
我寧願做近支持位spread
有彈即食
今個月做sp278/lp276、sc288/lc290 ...
金兄好耐冇見了 

引用:
原帖由 andyleung52 於 2019-5-20 11:04 PM 發表

我想問你地去邊度睇股票期權即時iv,我見sptrader都冇得睇
手機版都有架喎,
我用耀X , 你撳去單邊 call 或put 就有更多資料

早幾日衰手多,做左個以為遠價外 SP , 
以為搏反彈即走,衣家挨價,變價內隨時上面兩套利潤都比返佢  

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andyleung52 於 2019-5-20 11:11 PM 發表

期指而家低水做debit call spread搏反彈都幾吸引,hold到月尾都幾易賺盡
我到衣家都未記得啲名堂,
只記住賺差價

回覆 引用 TOP

呢個大跌浪,如今日到275xx ,
已回吐升幅一半,自己計的位272 係底,
但可惜呢幾日弱勢係絕對可以令任何人動搖!! 

回覆 引用 TOP

我只敢開遠少少,26400。不過再插一大大棍就九成要投降。

引用:
原帖由 絕地武士(冇事) 於 2019-5-21 08:08 AM 發表

金兄好耐冇見了 
金師兄是米高兄帖內常客。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fivefire 於 2019-5-21 08:39 AM 發表

我上星期食左一轉 262, 衰心紅走去再開 268sp , 挨價真係令人忐忑,雖然仍有信心唔會到,期權真係學足一世! 

引用:
原帖由 絕地武士(冇事) 於 2019-5-21 08:52 AM 發表

我上星期食左一轉 262, 衰心紅走去再開 268sp , 挨價真係令人忐忑,雖然仍有信心唔會到,期權真係學足一世! 
今日裂口高開,個心又定返D。

引用:
原帖由 fivefire 於 2019-5-21 09:26 AM 發表

今日裂口高開,個心又定返D。
仲有成星期捱

引用:
原帖由 fivefire 於 2019-5-21 08:39 AM 發表

平埋張268, 早幾日賺廿幾衣家跌返廿幾出去,衰唔冷靜倒嘔幾點的代價,
上面兩套由得佢了,呢個月除左錢,
最重要賺返贏錢的感覺先!! 

引用:
原帖由 絕地武士(冇事) 於 2019-5-21 09:34 AM 發表

平埋張268, 早幾日賺廿幾衣家跌返廿幾出去,衰唔冷靜倒嘔幾點的代價,
上面兩套由得佢了,呢個月除左錢,
最重要賺返贏錢的感覺先!! 
今次唔得,咪下次囉。跌市波幅夠大,仲有好多機會。沽家都係小心D好。

引用:
原帖由 andyleung52 於 2019-5-21 09:28 AM 發表

仲有成星期捱
所以頭先決定268 蝕少少都平埋,
變數太多。
下月再戰。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。