註冊 登入

[樓市分析及CCL] 貿易戰全面升級,樓市恐現斷層式下跌

跌乜鬼!只是靜 觀其變 、靜觀其變 ,如果個個企硬, 會升會繼續破顶

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
唔會有人知將來係點

回覆 引用 TOP

恐?
你咪恐飽佢囉,過去廿年你恐左幾多次?樓價又恐左幾多落黎?你恐定業主恐?

貿易戰,對美國來講,無必要性打,打只係係侵侵要儲既政治籌碼

真打中美都只會雙輸,宜家只不過係大家開牌和解前互相大對方,到6月又係和氣收場

咪on9 啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天生進擊的流彈 於 2019-5-14 10:39 PM 發表

恐?
你咪恐飽佢囉,過去廿年你恐左幾多次?樓價又恐左幾多落黎?你恐定業主恐?

貿易戰,對美國來講,無必要性打,打只係係侵侵要儲既政治籌碼

真打中美都只會雙輸,宜家只不過係大家開牌和解前互相大對方,到6月又係和氣收場 ...
希望係啦

回覆 引用 TOP

轉過頭又升過

回覆 引用 TOP

SSD鎖3年仲有人炒樓?

回覆 引用 TOP

劉鶴本身就已經係無料到, 彷彿蜀中無大將似的

總之就不應誤以為可以用 一人一票選特首 的技倆去處理 中美貿易戰...

原來人生就是夠不夠狠去愚玩智商不夠高的百姓

早說過他們只是小數
學人玩公關, 不知羞的在玩, 小記扮大員騙蠢人的公關
從那選舉一天開始, 不斷斷章取義, 混淆視聽

如今,
還敢說對他表遺憾的報告是還他清白
叫他下台仍說那証明他們自身求改變是對

不怕笑壞人

回覆 引用 TOP

大富翁遊戲,有地定冇地贏既機會大?

回覆 引用 TOP

想佢跌好耐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 逸之風 於 2019-5-14 08:36 AM 發表

香港人最鍾意咩都一齊衝,買一齊排隊買,賣一齊劈價放。今次貿易戰咁大件事,樓市又咁岩整個雙頂,真係gg了。
Aa到時幫埋手叫人賣樓套現,真係炒樓人士未日。 ...
以前97大跌 因為人抄股抄輸晒 之後07時已經無甘瘋狂,14同16 18 香港投入樓市已經遠超股市 股市大跌 已經無咩盤要賤賣 賣樓抄股 同賣樓創業一樣已名列敗家之首。股市大升時 班財演同投行 就博老命唱空樓。叫人買股 。點知班人當專家係食c狗 根本無人理。香港樓有8成已供完 大部分係10年前就供完 樓價已升左幾倍。租金十分和味。根本無咩人放 唱升容易唱跌難。正放8蚊的地鐵 同4蚊的007一樣 俾你都唔會放啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我係你契爺 於 2019-5-14 08:49 AM 發表

今年減息機會百分百,樓价又再斷層向上跳
開打又升,傾掂又升,
點Q樣都係升,
樓主自我感覺良好

引用:
原帖由 tmchu007 於 2019-5-15 07:28 AM 發表

開打又升,傾掂又升,
點Q樣都係升,
樓主自我感覺良好
認同
樓主 只係一條 冇樓嘅可憐蟲

回覆 引用 TOP

正苦托市 否則負資產人士遊行再次出現

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 國民JJ 於 2019-5-14 09:54 AM 發表

2000億的10%
已令香港gdp跌到0.5
好多勇士含春接貨
2000億的25%
3250億的25%
失業潮好快殺到
唔使息都死

如果呢10%, 25%既貿易屬於係香港的話
我地一早魚翅撈飯

而受真正影響既人就衝落香港買資產保值

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。