註冊 登入

[其他] 真人真事 Full pay購買大陸恆大樓,依家樓財兩空

引用:
原帖由 商界自信的碼頭 於 2019-5-12 12:21 PM 發表

2017年6月我在湖南岳陽恆大南湖半島付清103萬人民幣全額房款購買一層樓花,由於個人經濟原因2018年10月向恆大提出無理由退房申請,大力阻饒後強逼我簽署同意扣除1%恆房通佣金方能讓我申請退房。依家申請退房已超過半年,已撤銷網簽,樓已不在我名下,房款卻拖住唔比。
大陸百度、微博都可搜索出無數恆大亂扣錢、用各種理由拖住唔退錢比業主的Case,更多的網絡申訴被和諧被消聲唔可以繼續發言。作為港交所上市 ...
桃反條荔過唔到,想引渡含大老板都唔得,幫唔到你

回覆 引用 TOP

精選樓盤
點解唔直接賣出市場,要退翻比恒大?

回覆 引用 TOP

恆大賣樓,要港交所查乜先可以停牌

回覆 引用 TOP

一定唔會喺香港發生,因為香港無「無理退樓申請」呢樣嘢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2019-5-12 05:04 PM 發表

依家係錢又冇,樓又冇, 香港會咁咩?
梗係唔會,因為香港根本冇得退

[img][/img]

回覆 引用 TOP

唔好咁信楼講先,有無得退都好有問題?
之前有條又話上微信會比人偷資料?系大陸 借錢,咪又係老作!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2019-5-12 05:11 PM 發表

合約已簽定,香港發展商會尊重合約精神
唔好意思,你喺香港買過樓未?你知唔知香港發展商邊個人,高調講買樓要尊重合約精神,同埋佢講合約精神為咗乜嘢目的?

愛國唔駛付出呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神之手raymond 於 2019-5-12 06:47 PM 發表

我就唔肯信啦
你話退就要即刻收到錢呀你賣樓都幾個月啦戇撚鳩。
你都on99, 就係香港冇得退咪仲有層樓, 賤賣都仲有$袋,依家$同樓都冇呀!

我買第一層樓你都未出世,小朋友, 叻唔切!

引用:
原帖由 LeoGo 於 2019-5-12 07:08 PM 發表

唔好意思,你喺香港買過樓未?你知唔知香港發展商邊個人,高調講買樓要尊重合約精神,同埋佢講合約精神為咗乜嘢目的?
雙方簽下合約,當然要尊重合約精神!

Mola

回覆 引用 TOP

不錯阿 入住了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nhldp 於 2019-5-12 05:11 PM 發表

沒圖沒真相喔,你話乜就系乜?而且17年買,18-19年買,點都有賺,點解系退房?唔係買房?奇怪。
黄奴讲故事。香港买楼边有退款。傻西真系up得出就up。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 神秘夫人 於 2019-5-12 07:21 PM 發表

雙方簽下合約,當然要尊重合約精神!
傻仔,双方签下合同,香港都唔会退款啦。用下脑啦。买过楼未啊。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。