在香港那裡可以買到債券?🧐🧐

在香港那裡可以買到債券?🧐🧐 E-mail 此主題給朋友

想在香港買債券,請問可以有什麼渠道?

熱賣及精選
請問那一間銀行? 我問過匯豐,中銀同恆生都無做

已在匯豐開了Jade, 但無債賣

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-4-28 06:21 PM 發表

銀行,基金
請問那一間銀行或基金?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雷布斯 於 2019-4-28 09:23 PM 發表

匯豐有個債卷搜查器

謝謝師兄提供資料,唉,匯豐銀行private banking個經理淨係識不停打電話催我入錢,如果唔係就取消個Jade account,我話過800萬入匯豐唔係問題,但你地息口無優惠,問你債券又話唔清楚,什麼買股票免佣金原來限額10萬元,我一個月買股票佣金都4,50萬啦,做你尊尚客戶有屁用咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雷布斯 於 2019-4-28 10:07 PM 發表

唔洗真金白銀入錢,可以係證卷行射倉,射八百萬股票過去,證卷行射走股票好易,反而銀行入倉比較麻,

我d散仔要去分行搞,但你有jade,問下個经理私人同你搞可唔可以,唔洗去分行排隊 ...
收到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnlam8819033 於 2019-5-1 08:57 AM 發表

買內房債

不如直接買股

你好攪笑

引用:
原帖由 johnlam8819033 於 2019-5-1 10:01 AM 發表

???
越加攪笑

引用:
原帖由 tsehk2002 於 2019-5-1 12:23 PM 發表

ib 可以買
回報太少了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 babee00000 於 2019-5-2 02:08 PM 發表

呢間有https://secure.fundsupermart.com.hk/fsm/home , 全網上運作. 另外我都有用永隆(招商).

你開 account 時要話到自己承受倒最大損失/最高風險, 先會俾你買垃圾債. ...
收到,多謝師兄提供資料。其實我一直有投資股票同債券,不過唔係在香港。最近有心想將部份資金轉返嚟香港,所以問緊各位門路。

回覆 引用 TOP

下次返香港一併去埋永隆度問

回覆 引用 TOP

照師兄所講,咁個hsbc經理都幾攪笑,唔通等我擺曬錢落戶口先知無野啱買,跟住又轉返啲錢走? 乜野邏輯嚟?

引用:
原帖由 公園花花馬桶 於 2019-5-3 08:49 PM 發表

梗係啦,你都唔係佢targeted customers.
通常只会sell俾private banking customers,直債要買20萬美元起跳
20萬美元,咁少買嚟做乜?

引用:
原帖由 公園花花馬桶 於 2019-5-3 09:14 PM 發表

只係講俾你聽入場門槛,你有冇錢唔洗講我知
你唔使講我知喎,因為你乜都唔知

引用:
原帖由 babee00000 於 2019-5-2 05:31 PM 發表

上面嗰個 hsbc 債卷搜查器重攪笑啦, 得42隻, 好明顯費事sell 債卷俾散客, 因為香港少散客買債.

不過除左股,債,基金, pb 有好多 structured finance 野, 呢d 吾係經常性有得賣, 所以佢地一般吾會卦晒出黎俾你睇. 你多 cash 嘅響戶口嘅話, 佢就自然吾會冷落你架勒. 我而家戶口冇 cash, 真係幾個月都冇揾我吹水 ...
好,聽師兄所講我就試吓擺錢落去,睇吓個經理會點先

回覆 引用 TOP

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。