在香港那裡可以買到債券?🧐🧐

引用:
原帖由 johnlam8819033 於 2019-5-1 10:01 AM 發表

???
越加攪笑

熱賣及精選
ib 可以買

引用:
原帖由 tsehk2002 於 2019-5-1 12:23 PM 發表

ib 可以買
回報太少了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Peony8868 於 2019-4-28 01:26 PM 發表

想在香港買債券,請問可以有什麼渠道?
呢間有 https://secure.fundsupermart.com.hk/fsm/home , 全網上運作. 另外我都有用永隆(招商).

你開 account 時要話到自己承受倒最大損失/最高風險, 先會俾你買垃圾債.

引用:
原帖由 babee00000 於 2019-5-2 02:08 PM 發表

呢間有https://secure.fundsupermart.com.hk/fsm/home , 全網上運作. 另外我都有用永隆(招商).

你開 account 時要話到自己承受倒最大損失/最高風險, 先會俾你買垃圾債. ...
收到,多謝師兄提供資料。其實我一直有投資股票同債券,不過唔係在香港。最近有心想將部份資金轉返嚟香港,所以問緊各位門路。

回覆 引用 TOP

下次返香港一併去埋永隆度問

回覆 引用 TOP

其實你個 hsbc 經理可以據你要求而揾一堆野俾你買嘅...可能佢要見倒錢先做野.
近年大陸同大陸資金既香港公司d債真係吾多對路, 師兄想買邊類債?

回覆 引用 TOP

照師兄所講,咁個hsbc經理都幾攪笑,唔通等我擺曬錢落戶口先知無野啱買,跟住又轉返啲錢走? 乜野邏輯嚟?

引用:
原帖由 Peony8868 於 2019-5-2 02:57 PM 發表

照師兄所講,咁個hsbc經理都幾攪笑,唔通等我擺曬錢落戶口先知無野啱買,跟住又轉返啲錢走? 乜野邏輯嚟?
上面嗰個 hsbc 債卷搜查器重攪笑啦, 得42隻, 好明顯費事sell 債卷俾散客, 因為香港少散客買債.

不過除左股,債,基金, pb 有好多 structured finance 野, 呢d 吾係經常性有得賣, 所以佢地一般吾會卦晒出黎俾你睇. 你多 cash 嘅響戶口嘅話, 佢就自然吾會冷落你架勒. 我而家戶口冇 cash, 真係幾個月都冇揾我吹水

引用:
原帖由 Peony8868 於 2019-4-28 02:16 PM 發表

請問那一間銀行? 我問過匯豐,中銀同恆生都無做
梗係啦,你都唔係佢targeted customers.
通常只会sell俾private banking customers,直債要買20萬美元起跳

引用:
原帖由 公園花花馬桶 於 2019-5-3 08:49 PM 發表

梗係啦,你都唔係佢targeted customers.
通常只会sell俾private banking customers,直債要買20萬美元起跳
20萬美元,咁少買嚟做乜?

引用:
原帖由 Peony8868 於 2019-5-3 09:12 PM 發表

20萬美元,咁少買嚟做乜?
只係講俾你聽入場門槛,你有冇錢唔洗講我知

引用:
原帖由 公園花花馬桶 於 2019-5-3 09:14 PM 發表

只係講俾你聽入場門槛,你有冇錢唔洗講我知
你唔使講我知喎,因為你乜都唔知

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。