• 瀏覽: 75,951
  • 回覆: 380
  • 追帖: 18
引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-4-26 10:47 AM 發表

唔係唔比,係比小D,例如:0.5%.如果AA及買家同意,就算是0佣金,亦可以.
正解

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我想問如果一手樓呢
假設發展商層樓即供5000000...
但建期就5300000
發展商回佣2.5
咁半個佣系咪即0.5?
如果我要1.75
成條數系點計?

回覆 引用 TOP

有做野, 俾係應該~
不過, 以現時樓價計算, 1%實在太多, 0.1% 就差不多

回覆 引用 TOP

冇錯,0.1%,都係果句,做就做,唔做,我就搵第個AA!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 婉盈 於 2019-4-26 09:24 AM 發表

出這一主題,我己經預知好多經紀會圍攻我,話一定唔係.

但事實係點,真理會明言一切,總之唔好比經紀誤導
如果講得有道理點會有人圍攻你?
你講得好有道理又有邏輯。
我唔係AA,不過我好難認同你嘅道理。做生意唔係做一次,有買有賣。人哋都係揾食,1個半個%算咩錢?我買賣從來唔與AA講價,各取所需。
我同好多經紀交過手,並唔係有d人諗好似餓狼咁。老實講,邊個俾到邊個有品邊個好傾,咪幫邊個做先,從來唔單止係錢嘅問題。AA都好忙㗎,淨做你一單咩。

引用:
原帖由 油站謝皮的P圖 於 2019-4-25 11:29 PM 發表

識做人,财自然來!  
貧人才想縮算!  睇下富人如何運用專才帮自己揾真銀!
對,中介幫到手鋤價仲好啦。想在樓市有荀野執,要同中介有良好關係。

佣金一定要比,可以要求打折。

回覆 引用 TOP

可以比2%

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
就係因為有甘多甘的業主,所以AA 就比D 西盤佢地食, 靚盤留比自己友

引用:
原帖由 faifai2 於 2019-4-26 11:24 AM 發表

就係因為有甘多甘的業主,所以AA 就比D 西盤佢地食, 靚盤留比自己友
真係唔存在呢些因素呀,經紀就算有好盤,一定比自己先,唔會諗比足佣的買家先.

引用:
原帖由 zukar 於 2019-4-26 11:07 AM 發表

對,中介幫到手鋤價仲好啦。想在樓市有荀野執,要同中介有良好關係。
只要有成交,經紀覺得夠數,如果佢爭少少就跳bal,佢一定做,總之經紀覺得合理,佢點會唔做.

舊年市旺賣樓一毫子佣都無畀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 faifai2 於 2019-4-26 11:24 AM 發表

比足佣就唔比西盤你? 你係咪諗多左?

樓主講嘅野絶對啱,我同你講即使簽左睇樓紙,你最後一刻轉用另一間地產公司進行交易,佢都吹你唔脹

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]