註冊 登入

漢能566的苦主們,貌似有救啦

漢能566的苦主們,貌似有救啦 E-mail 此主題給朋友

精選樓盤
擋中央

回覆 引用 TOP

如果漢能復活, 我有好多資金買股票

引用:
原帖由 西海王 於 2019-4-25 05:15 PM 發表

如果漢能復活, 我有好多資金買股票
5月18有詳細公佈,稍安勿躁

回覆 引用 TOP

漢能復牌對我來講勝過恆指上4萬點, 今次連個天都幫我
即使沒佐漢能我一樣有錢掃貨

引用:
原帖由 西海王 於 2019-4-25 05:19 PM 發表

漢能復牌對我來講勝過恆指上4萬點, 今次連個天都幫我
即使沒佐漢能我一樣有錢掃貨
幫你的股份轉去A股上市,如果有A股户口點買賣啊?

就算斷了一手臂(漢能), 我都贏到錢, 證明跌市買貨總好過高追, 輸都輸少D,  我今日買平股, 點都好過3萬300點高追的人, 有人塾底

回覆 引用 TOP

我抄股票原則 就是唔可以買貴過大部份跌吉散戶,  所以垃圾如中石油我都敢買, 因為平過其他人入市, 唔升都好過塾人底

引用:
原帖由 西海王 於 2019-4-25 05:25 PM 發表

我抄股票原則 就是唔可以買貴過大部份跌吉散戶,  所以垃圾如中石油我都敢買, 因為平過其他人入市
睇來你對跌吉師兄買賣習慣幾了解甘喔

回覆 引用 TOP

中石油是我個倉中第二大廢股,有2手4000股, 4.89入的, 至起碼沒輸我錢, 所以我沒罵過佢 ;  另一隻至廢中廢仲輸緊我錢, 間中有罵 ,低位40元買多500股, 都仲輸, 這隻垃圾好多跌吉人都有
當你見識過千中千, 廢中至有廢中手, 就不會批評中石油
雖然是老千但我曾發聲明, 這老千唔上返100元畀我大賺倍賺 , 一股不放, 我當1000股同漢能一樣算, 當畀乞丐....

因為我高位有減持部份, 所以漢能一役並未能攞我命3000

經過漢能一役, 我就開發出:
1.  跌市收集執死雞法
2. 分散試水溫大法
3. 多戶口拋磚引玉法
4. 斬倉下跌博反彈法.

結論.. 千其唔好一注毒贏及一注過ALL IN ,就算買死一隻都留後路,  慳手續費反而奶撻, 大戶有AI

引用:
原帖由 擋中央 於 2019-4-25 05:21 PM 發表

幫你的股份轉去A股上市,如果有A股户口點買賣啊?
理論上嘅兩個方法,一是 滬港通,二是在中國在 居住證,開 證券戶口

65 12345
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。