• 瀏覽: 4,222
  • 回覆: 85
  • 追帖: 2
本主題由 陳耀 於 2019-4-25 06:21 PM 關閉
香港浸會大學生物系研究團隊呢排做了個研究,發現沙田同大埔空氣,原來差過荃灣,荃灣舒服好多。

咁就解釋了荃西荃灣呢排樓價點解爆上,因為實在空氣清新,又多商場方便。

住的地方空氣好重要,沙田咁塞車又差空氣,當然住不過。

熱賣及精選
搵到單新聞啦,大家參考下

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20190425/59524099
【健康何價】買樓睇多啲 唔同區空氣清新機效能有別
其實室內空氣會被多種因素污染,包括霧霾、吸煙、塵埃、煮食及寵物等影響。研究期間遇上霧霾嚴重的日子,多區的微細懸浮粒子PM2.5濃度都會大幅飆升,別以為家住新界,地方比鬧市空曠得多就無事,原來大家以為空氣很清新的騎單車勝地沙田及大埔,PM2.5濃度較人口密集的荃灣還要高,更足足超出世衞標準四倍有多。

收皮啦你 荃西邪
荃灣空氣第2衰
沙田第一好

next!

樓主應該好少行荃灣 海之戀附近 中午去大力索幾下你就知空氣好唔好

引用:
原帖由 驚青俊男I 於 2019-4-25 10:01 AM 發表

https://hk.finance.appledaily.com/finance/realtime/article/20190425/59524099
其實室內空氣會被多種因素污染,包括霧霾、吸煙、塵埃、煮食及寵物等影響。研究期間遇上霧霾嚴重的日子,多區的微細懸浮粒子PM2.5 ...
參考完
知道你係

荃灣空氣超差

引用:
原帖由 Panashkkl 於 2019-4-25 10:23 AM 發表

荃灣空氣超差
柏傲灣全港空氣最好

引用:
原帖由 驚青俊男I 於 2019-4-25 10:01 AM 發表

其實室內空氣會被多種因素污染,包括霧霾、吸煙、塵埃、煮食及寵物等影響。研究期間遇上霧霾嚴重的日子,多區的微細懸浮粒子PM2.5 ...
小白貓荃西斜

引用:
原帖由 驚青俊男I 於 2019-4-25 10:00 AM 發表

香港浸會大學生物系研究團隊呢排做了個研究,發現沙田同大埔空氣,原來差過荃灣,荃灣舒服好多。

咁就解釋了荃西荃灣呢排樓價點解爆上,因為實在空氣清新,又多商場方便。

住的地方空氣好重要,沙田咁塞車又差空氣,當然住不過。 ...

只係知荃灣叫雞一定方便過大埔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 健靈 於 2019-4-25 10:17 AM 發表

樓主應該好少行荃灣 海之戀附近 中午去大力索幾下你就知空氣好唔好
樓主煤礦長大
屎渠含氧量高

清水灣如何

回覆 引用 TOP

樓主講廢話,低級趣味。別人笑你無知。

回覆 引用 TOP

荃灣工廈私樓堆埋一齊。似亂葬崗咁。好混亂。

引用:

廣告黎喎師兄

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]