• 瀏覽: 18,461
  • 回覆: 172
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 ken.chan2009 於 2019-4-24 09:46 AM 發表

賣完先分得嗰20萬

你係咪打少左個0呀
唔係間間大陸樓都值錢架你估香港咩

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 24-4-2019 07:49 AM 發表

有乜計可以令表妹肯放賣?
兇佢話大陸就快開徵房產稅、空置稅,到時會跌價

回覆 引用 TOP

試下搵自如呢類租賃公司 佢地幫裝修同埋搵租客 不過要簽長約同埋租金方面要讓步

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-4-24 07:49 AM 發表

我女友同佢表妹,十多年前係東莞買左一層樓,其實已經升左差不多50%,我女友想賣,但佢表妹唔肯,有乜計?

層樓一直無裝修,無住過,無出租過,無坯房,無水無電,十足鬼屋咁!

因為佢表妹最初堅持不裝修,驚大陸親戚霸來住,自己會蝕底,連鎖匙都不肯交出來。

後來,大陸親戚富起來,大把錢,佢哋買左更新更靚的大屋。

我gf就話不如裝修,可以帶老人家返去玩!

但表妺竟然話:自己老豆又唔係到,阿媽有病,唔 ...
好奇樓主女友層樓10多年前買, 只升得咁50%咁少, 現在樓價50萬都唔洗

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-4-24 09:59 AM 發表

打咩官師?佢宜唔係搶走層樓,係層樓無水電裝修,不能入住!
你搵日陪佢上去問下果邊啲律師點搞好過啦,佢表姐果邊點會冇錢比好明顯係想食埋表妹果份啦係到拖,拖到個機會先同你反面,你地拿拿聲上去搞啦呢啲野係長久戰黎

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-4-24 09:07 AM 發表

主要係因為不想同表妹再共同擁有層樓!

佢係過份到連鎖匙及入小區的磁卡仔,都唔俾佢!自己keep哂!

其實收樓係俾左三套的!磁卡仔就後來去管理處做,佢又唔通知我gf去做!我gf明知表妹搵佢笨,但就乜都聽佢點!

我見到都火滾! ...
內地物業出售好似係必須要有你gf 同意,咨詢內地法律服務,反正賣唔到,又入唔到間屋,反而係要考慮保障自己,証明自己從冇匙卡(避免間屋原來唔知做緊D咩,住緊D咩人),又証明自己供緊嗰D?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kennylau2011 於 2019-4-24 11:28 AM 發表

你搵日陪佢上去問下果邊啲律師點搞好過啦,佢表姐果邊點會冇錢比好明顯係想食埋表妹果份啦係到拖,拖到個機會先同你反面,你地拿拿聲上去搞啦呢啲野係長久戰黎 ...
我gf係想裝修嘅,咁自己同父母可以住下。

但樓係夾份買嘅,本來大家係一半一半,但表妹就要我gf出全部錢裝修,理由係佢自己認為:我gf一家會住多過佢地個家人!但佢又唔可以保證自己一家人一年最多只住七日。到時,既然已經裝左修,親戚上頭就唔好咁計算住幾日啦!

其實係未發生的事,佢已經計住我gf!

引用:
原帖由 Y33association 於 2019-4-24 10:03 AM 發表

升左噤多年都係40萬. 又要管理同保養.
...20幾萬就賣左佢啦...
為左果20幾萬來煩, 買幾手滙豐都唔夠.

大陸樓唔同香港樓, 有人肯接的就賣啦~
宜家咪就係想佢賣囉!佢唔肯,唔通用刀指住佢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-4-24 11:41 AM 發表

我gf係想裝修嘅,咁自己同父母可以住下。

但樓係夾份買嘅,本來大家係一半一半,但表妹就要我gf出全部錢裝修,理由係佢自己認為:我gf一家會住多過佢地個家人!但佢又唔可以保證自己一家人一年最多只住七日。到時,既然已經裝左修,親戚上頭就唔好咁計算住幾日啦!

其實係未發生的事,佢已經計住我gf! ...
都係果句啦去搵律師睇下點搞賣左佢再買過一層啦

回覆 引用 TOP

賣俾表妹老公。

回覆 引用 TOP

分得廿幾萬咁少?索性叫表妹俾廿幾萬買左你gf果份lor

CY就係太完美!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-4-24 09:39 AM 發表

呢d女人仔,點會識真係咁理性去計數,佢只係唔想有現金或首飾係手,慌死容易俾人搶左去!
係你gf叫你出頭,定只是你個人多事?始終表姐妹既事,佢地自已解決好d.

賣比佢表妹囉

回覆 引用 TOP

叫佢用市價買番你女友嗰份佢梗係唔肯啦
要佢比多啲錢出來,但賺既金額無多到
當依家層樓50萬
即買入時大約33萬,你女友出16萬幾
問下佢表友16萬賣比佢肯唔肯
當比啲甜頭佢
起碼可以收番個本呀

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-4-24 07:49 AM 發表

我女友同佢表妹,十多年前係東莞買左一層樓,其實已經升左差不多50%,我女友想賣,但佢表妹唔肯,有乜計?

層樓一直無裝修,無住過,無出租過,無坯房,無水無電,十足鬼屋咁!

因為佢表妹最初堅持不裝修,驚大陸親戚霸來住,自己會蝕底,連鎖匙都不肯交出來。

後來,大陸親戚富起來,大把錢,佢哋買左更新更靚的大屋。

我gf就話不如裝修,可以帶老人家返去玩!

但表妺竟然話:自己老豆又唔係到,阿媽有病,唔 ...
甘仇中,点解走去东莞买楼。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]