• 瀏覽: 719,201
  • 回覆: 7,516
  • 追帖: 333
引用:
原帖由 李小馬 於 2019-7-4 10:56 PM 發表

x兄好,

823 睇過吓幅圖,覺得如有 $91, 可以考慮。
見圖 A BC 位,是 6周碰 26 周中,C 約 $91。

咁點解唔玩 7碰27,  12碰32, 9碰8?  呢個問題,我都唔識答,唯有講跟小平摸石頭過河。

呢個 91,  可能會比人笑到面黃,其實無所謂嘅,這個只是我的個人參考,有幾千隻股票可買,到就買,唔到價,睇第二隻囉。 ...
91蚊,約跌7%,對reits黎講也算多,來年息率上返3%,要上車,可以接受

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 奶醬多多 於 2019-7-4 11:41 PM 發表

係我啊叉兄。
晚安

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-7-4 11:45 PM 發表

1299 唔敢沽佢啦!中招幾次,放落床下底咯!
700 今日又入左@360,恆指要破位靠佢,要執幾十蚊俾D耐性,現價不貴!
長和我曾持有,自誠哥退居後,無再沾手了! ...
是的,恆指想破三幻,要有700助力。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongduncan 於 2019-7-4 11:47 PM 發表

700上半年未夠力
希望在明天
登兄好,企鵝大覺訓,唔通要靠爸爸

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-5 12:16 AM 發表

登兄好,企鵝大覺訓,唔通要靠爸爸
假設baba 上市
有人說搶700 客
不過我覺得另一方面亦會令科技板塊氣氛熱烈

引用:
原帖由 wongduncan 於 2019-7-5 06:54 AM 發表

假設baba 上市
有人說搶700 客
不過我覺得另一方面亦會令科技板塊氣氛熱烈
雖然不認同同股不同權,但多一隻巨企上市係好事。

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-5 10:36 AM 發表

X兄早晨!小馬兄丶蝶姐及各位早晨!
個市悶死人

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-5 10:36 AM 發表

如果不是撤出美股上市,仍在
咁果面的公司監管應該整體的
對於香港第二地上市,我地有幫助

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-7-5 11:54 AM 發表

個市悶死人
視乎手上持股。。。

本人意見不代表本人立場
便宜不會令一隻股票變得偉大
Time will tell; Market will tell

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-7-5 11:54 AM 發表

個市悶死人
手上股票這周全升

第一重 : 測試水温大法  第三重 :  釣魚翁大法  第四重 : LOSER ON LOSER   第五重 :十年回魂大法   第七重 : 轉盈為富 第八重 : 觸覺 第九重:失憶          成功=選股xEQx時間
引用:
原帖由 祿山 於 2019-7-5 02:31 PM 發表

手上股票這周全升
大王勁!

回覆 引用 TOP

冠君產業 2778
泓富 0778
恒隆 0010

以上係我目標股,唔知㨂邊個好,0003 我錯過左佢除淨16個幾😩 宜家17.92😭

引用:

個市悶死人
真係幾悶,成交亦低,波幅去哂新城系,中煙,萬咖。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 seoul2013 於 2019-7-5 03:01 PM 發表

冠君產業 2778
泓富 0778
恒隆 0010

以上係我目標股,唔知㨂邊個好,0003 我錯過左佢除淨16個幾😩 宜家17.92😭
首爾兄好,2778 778質素比較好,但比較貴。10股價長期向下,不炒。

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-5 03:46 PM 發表

首爾兄好,2778 778質素比較好,但比較貴。10股價長期向下,不炒。
師兄,係啦,偏貴。都唔知咩位入手好。
2778,778 兩者揀邊個好呢?領展太貴

0010長期向下🤔咁0012 點睇?但同前面兩者差不多

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]