列印

第16回- 我要在股市賺錢幫補吓, 不想再交學費

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-7 07:56 PM 發表

x 兄好,

雜訊多到不得了。網上見到話浸浸反枱是有因,大陸衰佐在先。

咁高關稅,美國水已無得做,會對大陸經濟來個大大的打擊。

股市同經濟有點關聯,但如果話經濟不好,股市都不好是錯的。 ...
股市與經濟有關聯,但不同步,可以這樣解釋嗎

熱賣及精選
今年個市可能令好多股民交學費
特朗普衹是催化劑

第一重 : 測試水温大法  第四重 : LOSER ON LOSER   第五重 :十年回魂大法  第六重 :返樸歸真買盈富基金  第七重 : 轉盈為富 第八重 : 觸覺 第九重:失憶
引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-8 12:57 AM 發表

股市與經濟有關聯,但不同步,可以這樣解釋嗎
不是1+1=2的數學
否則個個人贏錢,誰人輸錢

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-7 06:58 PM 發表

今日收市綠燈,過了第一關。
星期五trump trump無搞搞震同埋今個星期內唔穿尋日低位,就證明到小恆子屬於飲水放鬆,若然是但一個條件唔達標就 ...
X兄早晨! 小馬兄、蝶姐、各位早晨!
今日就穿星期ㄧ低位啦!
用你個招, "少啲睇市"可能避過ㄧ劫!

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-5-8 07:11 AM 發表

X兄早晨! 小馬兄、蝶姐、各位早晨!
今日就穿星期ㄧ低位啦!
用你個招, "少啲睇市"可能避過ㄧ劫!
未穿未穿,唔好俾尋晚美股,ig嚇親,呢個位乃好淡攻防必爭之地,1299走勢未破壞,700回升十幾蚊,托呢兩隻夠撐

引用:
原帖由 祿山 於 2019-5-8 06:30 AM 發表
今年個市可能令好多股民交學費
特朗普衹是催化劑
小小調整 唔算是交學費吧
個市由25000升上黎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-8 09:57 AM 發表

未穿未穿,唔好俾尋晚美股,ig嚇親,呢個位乃好淡攻防必爭之地,1299走勢未破壞,700回升十幾蚊,托呢兩隻夠撐
升跌係正常事

如果trump 一句可以變成熊巿
咁星期五加一句,理應可以變番牛市

引用:
原帖由 wongduncan 於 2019-5-8 12:38 PM 發表

升跌係正常事

如果trump 一句可以變成熊巿
咁星期五加一句,理應可以變番牛市
企鵝發力上返十天線之上,連同1299 5仔三隻大野全部留係高位,但大市跌過千點,失守五十天線,平行時空,精彩

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-8 12:46 PM 發表

企鵝發力上返十天線之上,連同1299 5仔三隻大野全部留係高位,但大市跌過千點,失守五十天線,平行時空,精彩
QQ 飛車

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-5-8 12:58 PM 發表

QQ 飛車
長實三底反彈兼誠哥增持,莫非

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-8 01:19 PM 發表

長實三底反彈兼誠哥增持,莫非
x 兄午安,

如大超上得番去 $64,  買佢無死。

又係呢樣,現在平唔買,等 64 才買。

李小馬
引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-8 01:24 PM 發表

x 兄午安,

小馬哥午安,長實早幾日已入,$63.1

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-8 01:24 PM 發表

x 兄午安,

港交所已平到見地底泥,有彈藥要多加注意,佢係獨市生意,無得同佢搶。

李小馬
引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-8 01:31 PM 發表

小馬哥午安,長實早幾日已入,$63.1
去總部大厦企一企,感受做股東的威猛。

李小馬
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]