第16回- 我要在股市賺錢幫補吓, 不想再交學費

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-4-25 11:56 AM 發表

x 兄,我隻恐龍,就有頭有尾啦
小馬哥講故事精彩

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 李小馬 於 2019-4-25 11:53 AM 發表

神兄好,

現市況, 以圖表示,是恐龍走勢,有尾,有背,有腳,有頸,有頭。

重點睇頭部,頭好重,頸好受力,頂唔順就死火。

如看好一點,恐龍可能想飲水姐。飲完水就舒服哂。

...
有冇貓仔或狗仔既形態俾我參考

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-25 11:54 AM 發表

人人定義,據我對處長的了解,應算中線吧。
不要緊
只期望走一轉搵多少使用

本人意見不代表本人立場
便宜不會令一隻股票變得偉大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-24 22:40 發表

思兄好,開一帖才見一面,真難得
叉爺好,之前3.57入左1317,本來走勢幾好,近排又碌翻落山

叉師兄午安! 小馬哥午安!
P兄,各位師兄師姐好!

小馬哥講得生動有趣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongduncan 於 2019-4-24 07:39 PM 發表

但有無方法如何可以確定牛二?
係時間,點數,%, 平均線,或其他
呢度咁多有識之士,點敢班門弄斧
以 1、3、5 浪上升,2、4 浪調整計
當 3 浪由 2 浪低點突破 1 浪高點,係咪可確認牛二呀?

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-24 10:30 PM 發表

摩頂兄,上網睇過一種分析,牛市才入市,也是投機,不是投資。而你因為牛市緣故,就可以賺少一點,不覺得這諗法很危險嗎?
投資同投機對我泥講不太重要,投資各施各法,我通常係當我認為隻股份市場錯價時出手買入,待該股反映其市價時沽出(好似好虛咁)
舉個實際例子:上年約 $2 入咗俄鋁
另外,我選千里馬股功力自覺麻麻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-4-25 11:56 AM 發表

x 兄,我隻恐龍,就有頭有尾啦
小馬哥午安! X兄、各位午安!
恐龍走勢第ㄧ次聽
飲完水, 爆發力驚人乎?

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-25 12:05 PM 發表

小馬哥午安,我養果隻恐龍仔,唔聽話唔飲水,仲好似想吹雞叫埋其他恐龍一齊亂跑,點搞好
X兄好! 79蚊唔肯俾多5仙, 加唔到恐龍仔注
去侏儸紀捉返隻先

引用:
原帖由 思朗拿道 於 2019-4-25 01:17 PM 發表

叉爺好,之前3.57入左1317,本來走勢幾好,近排又碌翻落山
思兄好,又民促法老調重彈,聽聞更加收緊,不如直接禁止教學啦,簡單得多

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-25 15:11 發表

思兄好,又民促法老調重彈,聽聞更加收緊,不如直接禁止教學啦,簡單得多
吾信邪,4.28再入一注,同佢死過 穿4.1止賺

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-4-25 02:58 PM 發表

X兄好! 79蚊唔肯俾多5仙, 加唔到恐龍仔注
去侏儸紀捉返隻先
P兄呢排跟左大王去玩雀仔,無所謂啦。

引用:
原帖由 摩頂奇俠 於 2019-4-25 01:54 PM 發表

呢度咁多有識之士,點敢班門弄斧
以 1、3、5 浪上升,2、4 浪調整計
當 3 浪由 2 浪低點突破 1 浪高點,係咪可確認牛二呀?
摩頂兄喜歡數浪,綠兄搵到朋友了

引用:
原帖由 思朗拿道 於 2019-4-25 03:30 PM 發表

吾信邪,4.28再入一注,同佢死過 穿4.1止賺
言下之意,本身有貨,現在加注,穿4.1就全部食糊

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-4-25 02:54 PM 發表

小馬哥午安! X兄、各位午安!
恐龍走勢第ㄧ次聽
飲完水, 爆發力驚人乎?
p 兄好,

人人都以為佢要飲水,驚得要死,如飲完水,理應火爆。

但佢偏偏唔飲,還話今次同以前不同添。

呢個恐龍走勢,是一大搏亦,叫佢龍市都得,我唸即係牛二掛。

李小馬

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。