• 瀏覽: 625,172
  • 回覆: 6,716
  • 追帖: 398
引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-9 11:33 AM 發表

應唔關事,所有股都跌,唔單止388,不要心灰就是。
心灰至極, 反而是買入之時

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-5-9 11:36 AM 發表

登兄好!
388 獨市生意、有護城河、前景優秀、業績透明度高......
守吓先或候低加注
咁基本因素無變過

如果擔心波動
控制注碼,分散買入
耐心持有

引用:
原帖由 gain168 於 2019-5-9 11:36 AM 發表

下次買入前, 懇請相告~~
gain 爺早晨! 當我係燈

引用:
原帖由 wongduncan 於 2019-5-9 11:39 AM 發表

咁基本因素無變過

如果擔心波動
控制注碼,分散買入
耐心持有
多謝登兄鼓勵! 緊記你去年尾持有美股之堅定, 望學到十分之ㄧ

引用:
原帖由 蝶戀花13141516 於 2019-5-9 11:35 AM 發表

叉兄,小馬哥早安!各位早!

P兄早晨,小仙都同388不㚒,買3次2次負1打和
蝶姐好! 自己太心急入貨
忘記持有、磨練意志
係咪大王買股心法之ㄧ?

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-5-9 11:39 AM 發表

gain 爺早晨! 當我係燈
矛~~~矛~~~~ 當你系燈, 我反而唔出聲~~~ ~~~ 唔系點做長明燈

引用:
原帖由 gain168 於 2019-5-9 11:57 AM 發表

矛~~~矛~~~~ 當你系燈, 我反而唔出聲~~~ ~~~ 唔系點做長明燈
今日你肥仔啦! 吃咗200幾點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-5-9 11:48 AM 發表

蝶姐好! 自己太心急入貨
忘記持有、磨練意志
係咪大王買股心法之ㄧ?
p 兄早,

在現水位,沽的值搏率,已細過揸,換句話說,應「揸」.  見圖:

A及B是52周牛熊線的交點,低過這兩點,機會當然有,但機率從目測上,已是不大,應搏唔過。

就算低過,那又如何?   只要頂一頂, 遲吓會上返去。

有時揸定沽,要從理性及機率出發,即賭場經營理論,切勿看網上咩咩咩,佢哋都係齋 up.

李小馬
引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-5-9 11:41 AM 發表

多謝登兄鼓勵! 緊記你去年尾持有美股之堅定, 望學到十分之ㄧ
大家努力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gain168 於 2019-5-9 11:36 AM 發表

下次買入前, 懇請相告~~
x2
我昨天見小馬兄分析後入一手388@260.8,即坐左十蚊。。。
各位午安。

想知點解我叫做「Marry」?去「主頁」看看吧!
四叔特殊技能(財技):紅股加股息,儲股又儲息,複息再複息!
引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-9 12:21 PM 發表

p 兄早,

在現水位,沽的值搏率,已細過揸,換句話說,應「揸」.  見圖:

A及B是52周牛熊線的交點,低過這兩點,機會當然有,但機率從目測上,已是不大,應搏唔過。

有時揸定沽,要從理性及機率出發,即賭場經營理論,切勿看網上咩咩咩,佢哋都係齋 up. ...
謝小馬兄再分析。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Marry 於 2019-5-9 12:41 PM 發表

x2
我昨天見小馬兄分析後入一手388@260.8,即坐左十蚊。。。
各位午安。
Marry 兄好! 我仲大鑊, 坐15蚊

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-5-9 01:29 PM 發表

Marry 兄好! 我仲大鑊, 坐15蚊
師兄有無打算溝貨?如果星期五講掂數的話應該會上得返。。。

引用:
原帖由 Marry 於 2019-5-9 02:21 PM 發表

師兄有無打算溝貨?如果星期五講掂數的話應該會上得返。。。
再跌深啲都會溝
230? 235?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-9 12:21 PM 發表

p 兄早,

有時揸定沽,要從理性及機率出發,即賭場經營理論,切勿看網上咩咩咩,佢哋都係齋 up. ...
小馬哥好! 我無資金壓力, 兼已錯過最佳沽貨時機!
揸住先, 話唔定ㄧ兩個月後, 又三萬go go go

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]