• 瀏覽: 637,532
  • 回覆: 6,843
  • 追帖: 400
引用:
原帖由 蝶戀花13141516 於 2019-5-7 11:16 AM 發表

叉師兄早。。。暫時想加多注1317,其他觀察中的未算平

小馬哥早晨!
P兄,各位師兄,師姐們早!
又係1317

熱賣及精選
引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-7 11:51 AM 發表

小馬哥好,飲水係好,至怕忽然低頭扭親條頸,咁就手尾長
X兄好! 唔知飲水飲幾耐
怕隻恐龍要投井

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-5-7 11:56 AM 發表

X兄好! 唔知飲水飲幾耐
怕隻恐龍要投井
投井又不至於,若然扭親頸,起碼要抖幾個星期。呢排一定好多雜訊,睇少d股市反而仲好。

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-7 11:53 AM 發表

又係1317
咁呀,3319囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-7 10:19 AM 發表

X兄早,

trump 係好心攞水比恐龍飲,飲完水就舒服哂。
今日收市綠燈,過了第一關。
星期五trump trump無搞搞震同埋今個星期內唔穿尋日低位,就證明到小恆子屬於飲水放鬆,若然是但一個條件唔達標就

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-7 12:34 PM 發表

投井又不至於,若然扭親頸,起碼要抖幾個星期。呢排一定好多雜訊,睇少d股市反而仲好。
x 兄好,

雜訊多到不得了。網上見到話浸浸反枱是有因,大陸衰佐在先。

咁高關稅,美國水已無得做,會對大陸經濟來個大大的打擊。

股市同經濟有點關聯,但如果話經濟不好,股市都不好是錯的。

李小馬
引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-7 07:56 PM 發表

x 兄好,

雜訊多到不得了。網上見到話浸浸反枱是有因,大陸衰佐在先。

咁高關稅,美國水已無得做,會對大陸經濟來個大大的打擊。

股市同經濟有點關聯,但如果話經濟不好,股市都不好是錯的。 ...
再玩關稅
美國市民農民一樣賴嘢
看看twitter comment ,不是個個反中

引用:
原帖由 wongduncan 於 2019-5-7 08:10 PM 發表

再玩關稅
美國市民農民一樣賴嘢
看看twitter comment ,不是個個反中
登兄好,

兩雄相爭,最大可能是兩個都傷。

現時美國經濟好,大陸經濟衰,所以劇本應是美國皮外傷,大陸重傷。

抽調部份資金去美股,應是正確。

美股之中,最好避免太重大陸水那些, 如 amat,  aapl 等等。

李小馬
引用:
原帖由 xasuel 於 2019-5-7 06:58 PM 發表

今日收市綠燈,過了第一關。
星期五trump trump無搞搞震同埋今個星期內唔穿尋日低位,就證明到小恆子屬於飲水放鬆,若然是但一個條件唔達標就 ...
叉兄,請問貿易戰對1910是否影響大?

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-7 08:27 PM 發表

登兄好,

現時美國經濟好,大陸經濟衰,所以劇本應是美國皮外傷,大陸重傷。

美股之中,最好避免太重大陸水那些, 如 amat,  aapl 等等。 ...
馬兄好,
你隻恐龍好傳神,笑到我。。。。
剛剛又加咗D1号仔,見佢3个月支持位。。。

本人一切言論,僅供參考,並非投資建議。
引用:
原帖由 greenspring 於 2019-5-7 10:11 PM 發表

馬兄好,
你隻恐龍好傳神,笑到我。。。。
剛剛又加咗D1号仔,見佢3个月支持位。。。
春兄好,

這隻是飲水恐龍,4月25日有隻唔飲水恐龍,你可以比對一吓。

1 號仔是低調角色。

李小馬
引用:
原帖由 kaka2018 於 2019-5-7 08:36 PM 發表

有睇上份業績應該知
再唔係簡單search 貿易戰 新秀麗亦顯而易見
唔做功課就要交住學費先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-7 08:27 PM 發表

登兄好,

美股之中,最好避免太重大陸水那些, 如 amat,  aapl 等等。 ...
+MSFT

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaka2018 於 2019-5-7 08:36 PM 發表

中國銷售佔新秀麗8%。

新秀麗有約80%的產品由中國出口至北美。

美國加徵關稅之後,新秀麗將產品價格上漲 10%。

歐盟反擊美國徵收汽車稅,新秀麗係針對目標之一,歐洲銷售佔新秀麗21%。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-5-7 10:22 PM 發表

春兄好,

這隻是飲水恐龍,4月25日有隻唔飲水恐龍,你可以比對一吓。

1 號仔是低調角色。
唔飲水恐龍係邊隻

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]