• 瀏覽: 705,895
  • 回覆: 7,516
  • 追帖: 368
引用:
原帖由 xasuel 於 2019-9-10 01:31 AM 發表

小馬哥等局勢明朗的策略是最正統,最正路了
X兄早晨!局勢明朗,D股就貴左,當然安全好多。針無兩頭利,自己取捨!
小馬哥丶蝶姐及各位早晨!

熱賣及精選
引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-9-10 11:35 AM 發表

X兄早晨!局勢明朗,D股就貴左,當然安全好多。針無兩頭利,自己取捨!
正是,三套策略,各取所需:
1 留守港股
2 轉戰美股
3 咩都唔買

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-9-10 11:35 AM 發表

個人認為好困難
世界不會有一天完全天下太平
呢一個問題解決,又會有另一個因素出現被炒作

就例如貿易戰,就當來緊談判有一個完滿結果,之後美國不會搞嘢? 才怪

我覺得要同各種因素共處,控制風險冋同注碼等

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

好耐無分析市況,up兩句。

恆指三大巨頭:700 1299 5擴大保力加通道,rsi升穿五十分界線,向上跡象。

貿易戰越演越烈,示威活動未見緩和,內外夾擊,經濟下行在預期中,在這情況下,恆指仍在26000之上(夜期已到26800),莫非已見大底?

PE接近歷史低位,無論如何,應當有三成倉位,既為買貨,也買希望。

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-9-11 01:58 AM 發表

恆指三大巨頭:700 1299 5擴大保力加通道,rsi升穿五十分界線,向上跡象。

貿易戰越演越烈,示威活動未見緩和,內外夾擊,經濟下行在預期中,在這情況下,恆指仍在26000之上(夜期已到26800),莫非已見大底?

PE接近歷史低位,無論如何,應當有三成倉位,既為買貨,也買希望。 ...
慢熊黎姐 覺得未見底 可能最快都要年尾先

Connie Talbot
會穿27000  
斷估。。。

本人一切言論,僅供參考,並非投資建議。
引用:
原帖由 xasuel 於 2019-9-11 01:58 AM 發表

PE接近歷史低位,無論如何,應當有三成倉位,既為買貨,也買希望。 ...
X兄早晨!見底可能言之尚早,不過無人有水晶球。唯有分段小注買丶月供甘買,減低風險。我慢慢學緊甘樣買,繼續修練
小馬兄丶蝶姐及各位早晨!

連續兩日先升後回似升唔起,正正係入貨時機

引用:
原帖由 godson 於 2019-9-11 09:34 AM 發表

收到~~~

引用:
原帖由 3www. 於 2019-9-11 06:39 AM 發表

慢熊黎姐 覺得未見底 可能最快都要年尾先
都有可能,都係估估下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 greenspring 於 2019-9-11 06:59 AM 發表

會穿27000  
斷估。。。
綠兄好 咬左幾日五十天線,今曰似要穿了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Phyris2013 於 2019-9-11 07:43 AM 發表

X兄早晨!見底可能言之尚早,不過無人有水晶球。唯有分段小注買丶月供甘買,減低風險。我慢慢學緊甘樣買,繼續修練
小馬兄丶蝶姐及各位早晨! ...
月供好,唔駛估估下,諗咁多。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 godson 於 2019-9-11 09:34 AM 發表

神兄入左咩好野,講黎聽下。

回覆 引用 TOP

上啦上啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]