• 瀏覽: 730,504
  • 回覆: 88
  • 追帖: 327
引用:
原帖由 Andykcl 於 2020-3-12 10:38 AM 發表

今日剛於$13.38搶入6186一萬股,玩下短線
安迪兄點睇2128?強勢股 大陸唔知幾多萬億基建會受惠

本人意見不代表本人立場
便宜不會令一隻股票變得偉大
Time will tell; Market will tell
引用:
原帖由 Andykcl 於 2020-3-12 01:17 PM 發表

2128我一直都有留意,它的突破買點在$8左右,由於之前破了打底10年的高位,所以是已控盤的股票,升時多,跌時少,很靚的股票,有貨可揸住,冇貨可在大成交升回5日均線買入,定8%止蝕 ...
外圍形勢甚差 呢隻中資股前景相對較好 但目前不敢落注

本人意見不代表本人立場
Time will tell; Market will tell
引用:
原帖由 andrewfiren 於 2020-3-14 01:31 PM 發表

已經算客氣!
最近都幾多親戚朋友同事問我 5 仔點睇? 跌左咁多, 係咪可以買呀?
我用左兩個字答完: 垃圾!
安祖兄 我公司也有同事講買匯豐收息云云 其實聽見有人講買匯豐就知道佢地係完全唔識買股票

本人意見不代表本人立場
引用:
原帖由 yoyo2015 於 2020-3-14 12:03 PM 發表

小馬哥, 各位c兄早晨 , 媽子俾左20萬叫幫手買股   . 打算入 12 同5 號. 都想入埋388 . 筆錢都是打算將來退休用,  各位c兄有冇建議??
第一次幫人買, 壓力好大 ...
收息我建議考慮電訊股1310或6823 話知你乜顏色乜衫人 總不會有人去搞電訊公司網絡 否則telegram都上唔到點搞社運?
想搵收租 商場REITS首選778 估值低穩紮穩打 三大local shopping mall第一城 嘉湖 馬鞍山廣場位處樓齡20年以上 唔少居民應該供甩左樓

本人意見不代表本人立場
引用:
原帖由 andrewfiren 於 2020-3-14 01:31 PM 發表

已經算客氣!
最近都幾多親戚朋友同事問我 5 仔點睇? 跌左咁多, 係咪可以買呀?
我用左兩個字答完: 垃圾!
安祖兄 我好少同識嘅人講股票 費事輸左錢D9你 贏左錢又唔會送俾你
反而上黎講最好 互相交流得黎又自己負責

本人意見不代表本人立場
引用:
原帖由 yoyo2015 於 2020-3-14 06:48 PM 發表

x兄好, 我都諗住買返一手,二手封住媽子把口  ,等她同朋友都有返個工同話題😂  
對5仔,C兄睇到咩位??😳
不如你問下佢 如果匯豐減派息3成會點?

本人意見不代表本人立場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 garg 於 2020-3-21 06:17 PM 發表

持倉尼類收息股的人,因為防禦意識mode,都已經刪除咗,都硬食所有跌幅。。。今次係好多值得反思地方。
進攻是最佳防守

本人意見不代表本人立場
昨日早上入左2128 晚上見業績似乎勝過大行預期 看好阿爺放水搞基建

本人意見不代表本人立場
引用:
原帖由 garg 於 2020-3-28 12:53 PM 發表

正吖入尼隻
近排,我都係入貨基建,3311 率先爆上,1800剛入,等下星期業績,144 就之前已經入夠貨,上咗1X% 了,又係下星期業績。
garg兄也看好基建類?
我想商品價格下跌 有利這類依靠原材料的股份 其實我已遲左入 已留意多時 可惜不夠決心

本人意見不代表本人立場
引用:
原帖由 hoyes02 於 2020-3-30 10:13 PM 發表

頤海國際、愛康醫療、春立醫療、金斯瑞 etc
一直唔太明呢D股係咁升的邏輯同操作...當然明0既而又買的 亦只係少數人....

本人意見不代表本人立場

回覆 引用 TOP

安迪有自己一套方法買中倍升股實在令人佩服 有你一成功力足以跑贏大市 

本人意見不代表本人立場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2020-4-6 10:57 AM 發表

早晨,近日好似大落後股(如1 2388 941)表現較好,長和從最低位計抽到兩成,中移動更加升三成有多
資金流入落後股 不知象徵什麼?

本人意見不代表本人立場
引用:
原帖由 xasuel 於 2020-4-10 12:56 AM 發表

time will tell,處長金句實在太好用了
叉兄又抽我水

本人意見不代表本人立場
引用:
原帖由 xasuel 於 2020-4-10 11:22 AM 發表

處長金句就好似唐詩宋詞,好野所以多人用
即刻將金句加番落簽名

本人意見不代表本人立場

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]