• 瀏覽: 479,209
  • 回覆: 545
  • 追帖: 356
引用:
原帖由 gain168 於 2019-7-13 12:15 AM 發表

我要做李老闆~~~~~成哥呀~~~四叔呀~~~
Gain 爺早晨!做四叔丶誠哥要做到 80, 90 歲先退得休,我就唔制喇!
X兄丶小馬兄丶蝶姐及各位週末愉快!

熱賣及精選
引用:
原帖由 李小馬 於 2019-7-13 05:44 PM 發表

P兄好,

恒指出現小型的頭肩頂,唔知有何威力?

隻金莎無理佢一排,又出現大強勢,賭股永遠死唔去。
小馬哥早晨!頭肩頂唔係好野黎喎,賣出訊號!

我唔多識睇圖,依家人人喊經濟唔好,但恆指仍有28000幾點,即高定低?我都唔知,都係有錢就買,無錢就睇。美國佬減息放水,揸銀紙只有貶值一途!

X兄丶蝶姐丶 登兄丶 Gain 爺及各位週日好!

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-15 11:39 AM 發表

早晨,一開市頭肩頂快速先蠃一個回合,接著時間上升通道又追返一分,暫時打和。第一日上半場就有驚喜表演,未來幾日一定精彩

百威臨出閘脫腳,資金回籠,咁大龐大資金一定歸去大股那裡,得佢地先食得落。

坐言起行,睇上當然買QQ,$350.2預設買盤一開市就成交,已有幾蚊水位,lucky。 ...
恭喜X兄!我360已入企鵝,等上水面
小馬兄丶蝶姐及各位早晨!

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-15 11:39 AM 發表

早晨,一開市頭肩頂快速先蠃一個回合,接著時間上升通道又追返一分,暫時打和。第一日上半場就有驚喜表演,未來幾日一定精彩

百威臨出閘脫腳,資金回籠,咁大龐大資金一定歸去大股那裡,得佢地先食得落。

坐言起行,睇上當然買QQ,$350.2預設買盤一開市就成交,已有幾蚊水位,lucky。 ...
企鵝上水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-7-15 07:42 PM 發表

各位好,

外遊一星期。

反轉再反轉,等同打仗,大家都唔係死嘅。
小馬哥好!遊埠正呀。橫掂個市甘悶,百威又上唔到市,無咩好睇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-15 05:08 PM 發表

P兄好,上水了上水了,見到鵝頭
X兄早晨! 小馬兄丶蝶姐及各位早晨!
企鵝八月中公布業績,希望有一番炒作。

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-16 12:06 PM 發表

P兄午安,$363.4沽出700,先執少少洗費
果然快手
我等多幾蚊

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-16 07:12 PM 發表

多多好,剩係睇每股唔係千蚊就係百蚊已經好刺激
X兄早晨!小馬兄丶蝶姐及各位早晨!
市況依然沉悶,企鵝股價硬淨

引用:
原帖由 蝶戀花13141516 於 2019-7-18 11:33 AM 發表

叉兄,小馬哥早晨!
P兄,發發,神兄,多多,各位師兄師姐們早!
蝶姐早晨!個市繼續悶

X兄丶小馬兄丶各位早晨!

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-18 12:51 PM 發表

P兄好,大市悶,700唔悶,跌多少少又可以
密食當三番

X兄早晨!小馬兄丶蝶姐及各位早晨!
大鐵蛇跌幅不多喎無平貨執。

引用:
原帖由 gain168 於 2019-7-19 10:13 AM 發表

絕大部份MA(唔敢話全部, 因為我一定未見過哂), 都系比重問題. SMA你可以睇成系一個時間段內, 所有數據的比重一樣
例子1+2+3, mean = 2, 其實是1x1 + 1x2 + 1x3
如果唔同權重, say, 3x1 + 2x2 + 1x3, mean = 10/7~ 1.43
EMA = Price(t)xk + EMA(y)x(1-K) ...
Gain 爺好!厲害

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-22 11:23 AM 發表

早晨
X兄午安!小馬兄丶蝶姐及各位午安!
排緊三發發@268, 又走返轉

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-22 04:39 PM 發表

博50天線反彈?
278.2 放左,補回走一轉。撈底失敗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 蝶戀花13141516 於 2019-7-23 11:56 AM 發表

叉師兄早,小馬哥早晨!
P兄,發發,各位師兄,師姐們早!
蝶姐早晨!X兄丶小馬兄丶各位早晨!
繼續悶

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]