• 瀏覽: 481,539
  • 回覆: 547
  • 追帖: 356
引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-2 04:26 PM 發表

怎樣睇得出係獲利盤
週圍問D爛仔朋友都話"唔買野" ,段估無辛苦而已我識鬼睇咩!

熱賣及精選
引用:
原帖由 gain168 於 2019-7-2 05:10 PM 發表

搵我?
Gain爺好!今日炒乜Q
盲棋+40,仲唔係獲利盤湧現?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-3 11:10 AM 發表

早晨
X兄早晨!小馬兄丶蝶姐及各位早晨!
823 又發威

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-3 05:05 PM 發表

823是好股,作為股東會很高興,但未持有者,現價真係唔會買佢
我買佢均價約80蚊,已經心口掛個"勇" 字衝入去!依家回望,邊夠胆落車?

1299 又破頂!但 29000 阻力甚大

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-4 11:37 PM 發表

P兄好,1299呢兩星期宇宙最強了,升到心思思想沽貨偷下位,最後都廢事手多。

半年結,700僅僅追平恆指,大落後,黎緊會花多D心機係佢身上。上半年出入三次都有斬獲,下半年如可執多幾十蚊就好了。

另留意到長和係78蚊磨下磨下,希望破到位啦。 ...
1299 唔敢沽佢啦!中招幾次,放落床下底咯!
700 今日又入左@360,恆指要破位靠佢,要執幾十蚊俾D耐性,現價不貴!
長和我曾持有,自誠哥退居後,無再沾手了!

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-5 10:36 AM 發表

雖然不認同同股不同權,但多一隻巨企上市係好事。
個市悶死人

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-7-6 04:29 PM 發表

p 兄好,

你買的 MRK,  可能受這政策影響。 你查吓。

(法新社華盛頓5日電) 美國總統川普今天 表示,政府正致力擬定一項行政命令,讓美國藥價降到 世界最低的水準。 ...
小馬兄午安!各位週未好!
是的,昨晚 MRK 已下跌1.5%!侵侵有咩做唔出?我貨不多,放埋一邊,睇佢搞乜

回覆 引用 TOP

早晨X兄丶小馬兄丶蝶姐!早晨各位!
今日A股調整頗深,咩事呢
純粹因減半厘息預期降溫??

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-7-9 08:47 AM 發表

p 兄早,

藥業比想像中跌得少

MRK -1.82%
PFE -1.41%

呢啲跌幅,只是濕濕碎。
小馬哥早晨!MRK 早前發佈肺癌藥Keytruda 的重大成效,藥股前景秀麗,少少跌幅不用理會!

X兄丶蝶姐及各位早上好!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-7-9 11:08 PM 發表

是有點貴,但港股很少有巨無霸IPO,仲打孖黎,下半年一定精彩

唔抽新股,買388似乎有得諗

1317股價很殘,可能更殘,上個月用佢派既息在3.01增持,現價對我來說不吸引,要再跌多點才動心。 ...
X兄晚安!小馬兄丶蝶姐及各位晚上好!
我有抽百威,唔借孖展了!恐怕一人一手,無乜肉食!
全城聚焦鮑威爾今晚講話,是鷹是鴿?

X兄早晨! 小馬兄丶蝶姐及各位早晨!
突升300幾點,有咩消息?唔通獅子行月供買貨威力?
又要入貴貨

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-7-11 05:56 PM 發表

X兄,我又諗到條計仔,月底入,專虾月光族,問你死未。

小馬哥早晨!我隻 MRK 俾侵侵搞一搞,又跌4.5%, 道指成份股跌幅最大,真係就黎死!有乜計?跌到7字頭唯有溝下佢,一於鬥長命
X兄丶蝶姐及各位早晨!

引用:
原帖由 13982800 於 2019-7-12 10:26 AM 發表

工商盈富兄好!因何事嘆氣

引用:
原帖由 gain168 於 2019-7-12 01:57 PM 發表

唉唉
你未送哂D石油氣呀?
唉咩

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]