第16回- 我要在股市賺錢幫補吓, 不想再交學費

報到, 支持

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-24 01:04 AM 發表

這次觀察名單新增6成員:

進取形
藥明(2269) 三生(1530)
融創(1918) 新城(1030)

穩定形
煤氣(3)
龍湖(960)
早晨X兄! 各位早晨!
呢幾隻好嘢呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 李小馬 於 2019-4-25 11:56 AM 發表

x 兄,我隻恐龍,就有頭有尾啦
小馬哥午安! X兄、各位午安!
恐龍走勢第ㄧ次聽
飲完水, 爆發力驚人乎?

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-25 12:05 PM 發表

小馬哥午安,我養果隻恐龍仔,唔聽話唔飲水,仲好似想吹雞叫埋其他恐龍一齊亂跑,點搞好
X兄好! 79蚊唔肯俾多5仙, 加唔到恐龍仔注
去侏儸紀捉返隻先

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-25 06:59 PM 發表

P兄呢排跟左大王去玩雀仔,無所謂啦。
X兄午安! 小馬兄、蝶姐、各位午安!
79.6 加注恐龍仔

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-26 05:20 PM 發表

降低要求
有錢又開始任性

引用:
原帖由 督察長翟金棠 於 2019-4-26 05:53 PM 發表

資金很多?
回處長, 早前做定期的資金回籠, 苦無出路!
今日去咗shopping, 先買入大王推介穩健之選87, 及後加注1052, 1098, 1299, 2778 & 2868! 現倉位7成

引用:
原帖由 督察長翟金棠 於 2019-4-27 12:04 AM 發表

現水平入左頗多貨
處長午安! 各位週末愉快!
現水平都入得多㗎! 我唔知依家高定低, 有資金、有貨想買就買囉

引用:
原帖由 chanwai888 於 2019-4-27 03:56 PM 發表

息率好多都好吸引
偉兄午安!
我起咗息心

引用:
原帖由 freemoney 於 2019-4-27 04:02 PM 發表

buy more 2778
free 兄好!
2/5 除淨, 要收息有買趁手

引用:
原帖由 chanwai888 於 2019-4-27 04:12 PM 發表

呢隻有咩好??
我𥄫中佢有朗豪坊, 舖就買唔起喇, 買佢隻reit 收息當收租! 十年間輾轉升咗3倍兼派息穩定。

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-27 05:27 PM 發表

郭蛇聲線:老虎蟹都買一手擺住先,升左固之然開心啦,跌左都係唔見餐茶錢之嘛。唔買唔買,望住佢沖高上去就更加唔會買
蛋治真係成日咁講,  好傳神

引用:
原帖由 祿山 於 2019-4-27 04:28 PM 發表

內房就是
好多人吾敢買
內房好高風險㗎! 等我哋呢啲唔怕死嘅去買啦

引用:
原帖由 祿山 於 2019-4-27 06:47 PM 發表

P兄真係好勇
其實我係"2仔底"

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xasuel 於 2019-4-30 11:56 AM 發表

4月恆指橫行,但多隻股份已經作出調整,5月未必會太窮,發發點睇
X兄、小馬兄、蝶姐早晨! 各位早晨!
5月應該繼續"吽"

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。