第16回- 我要在股市賺錢幫補吓, 不想再交學費

引用:
原帖由 ringo88 於 2019-9-28 08:05 AM 發表

真系好心盲,尼啲暴徒都可以包容,服你👍
容不下別人意見,心盲的是閣下。既然這裡唔岩你心水,大可視而不見。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Marry 於 2019-9-28 04:45 PM 發表

悔辱 呀!
各位好。
四叔好,又俾你捉到字蝨

引用:
原帖由 ricky168b 於 2019-9-28 11:18 AM 發表

夠唔夠膽無人知,但汽油彈掟得多,終有出事的一日.
淋鄭雖然係今次香港亂局有不可推卸責任,無人會同情佢,但佢仍在其位,做每件事都要考慮周詳,如果唔係只會為社會添煩添亂. ...
師兄也說夠唔夠膽無人知,有最壞,有最好。在你角度用重裝保護一定最好,我也同意。而我分析過勇武派的行為,覺得輕裝亦算安全。分歧取決於大家對示威者的了解,事後孔明黎睇當晚無發生大形衝突,無氣油彈,那我提議的較輕防備唔一定出事,對不?

你可以說萬一有事,那重裝係咪又保證到一定唔會出事?例如示威者狼到揸車衝埋去,警察係咪一定阻阻得住?

又另一例子,何議員亦係示威者重點針對目標,清潔香港運動係條街行行企企,對比林太係大廈之內,有遮有擋,佢咪一樣輕裝出發,無穿無爛。

由此至終,我都說大家觀點與角度唔同,唔一定有一方係錯,大家傾唔埋咪講少兩句,所以我之後都唔會再同你再就呢樣野拗落。

引用:
原帖由 tiffxxxany 於 2019-9-28 11:27 AM 發表

搞到民不聊生,制做泡沬經濟,不停害人,唔通要多謝佢
這裡是理性的地方,批評不足是可以,悔辱用詞則不能接受。

引用:
原帖由 ricky168b 於 2019-9-28 06:32 PM 發表

Ok,呢樣野再討論落去都無意思,天氣漸涼.大家留返啖氣暖肚仲實際.
咁係最好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 greenspring 於 2019-9-28 11:10 PM 發表

呢個唔係後悔個「悔」字咩
查過字典,侮係正字,俾四叔過左一棟

引用:
原帖由 Marry 於 2019-9-28 10:46 PM 發表

草管人命更加不能接受!
有時候要抽離一下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 greenspring 於 2019-9-28 09:45 PM 發表

其實誰對誰錯已經唔重要
大家都識講暴力係不能接受

但打仗自古就係咁

邊個佔咗上風 就可以作出要求 甚至係無理嘅要求

黃絲有外國勢力撐腰 令到阿爺不敢出兵 目前係佔緊上風

政府唯一可以做 就係減少王思嘅暴徒 捉得幾多得幾多

從投資利益角度睇, 香港嘅經濟係有排磨。 ...
綠兄覺得邊一面會蠃?

引用:
原帖由 greenspring 於 2019-9-29 12:48 AM 發表

叉兄好,

阿爺已經擺明車馬由得香港自生自滅

因為要顧全大局 中美之戰 遠較重要 寧願放棄香港都要保住中國 國際 地位 同埋人民幣 嘅國際地位

但同一角度諗 香港就算港獨成功 阿爺都未必會出手 。 要睇到時局勢輕重

一切要睇中美角力發展如何
長遠計 中國一定收返香港

但短期,或目前情况睇,香港經濟係好不利 ...
謝綠兄分享

港獨似乎無咩可能,有咁諗法的估計千份之一都未必有。

引用:
原帖由 greenspring 於 2019-9-29 12:59 AM 發表

再講,邊一面赢,唔係重點。

你個投资组合先係。( 好老實咁講)
現暫看今年正數無疑,不知綠兄又如何

引用:
原帖由 Marry 於 2019-9-29 09:31 AM 發表

綠 兄好,果兩隻字係四點鐘阿蛇教嘅。

另外我我覺得唔係有得香港自生自滅,如果係咁就唔洗出重兵去搞埋普通市民加强白色恐怖。(昨晚周圍狂查公共交通上嘅 普通巿民)
https://m.facebook.com/groups/381185265342025?view=permalink&id=2290778897715976

https://m.facebook.com/s ...
客觀黎睇搜查交通工具係一般做法,可以話擾民,但唔係錯喎,蘋果標題亦確係偏頗。

引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2019-9-29 09:25 PM 發表

係錯同亂來!
警察已經無法無天無咩常性
連普通市民都好憎佢地
上交通工具搜查犯左邊條法例,警例?別讓仇恨蒙了理性。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 13982800 於 2019-9-29 09:47 PM 發表

除左暴徒之外,仲有班智障係又一城嘅所作所為。
工盈兄好,唔好再有侮辱字眼,拜托。

引用:
原帖由 13982800 於 2019-9-29 10:39 PM 發表

sorry,尊重機主,已刪
感謝

引用:
原帖由 greenspring 於 2019-9-30 07:20 AM 發表

容許帖友討論社會事件而又不引起失控式駡戰,叉兄已經做得很好👍
綠兄過獎了,現時氣氛如火藥庫,這裡當俾少少宣泄地方,發泄完後也希望回歸理性,當然這裡始終是討論股票的地方,全部社會事件也不好。

PS 等了又等,百威終於上市了

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。