• 瀏覽: 14,787
  • 回覆: 81
引用:
原帖由 blueberry0511 於 2019-4-24 06:24 AM 發表

我反而覺得浸浸同肥習傾掂數。貿易協議己差不多攪掂。而家美國要砌歐盟… 伊朗已經比佢看成敵人。分分鐘又乜乜革命。
最最重要系侵侵要政績連續任。而家睇牌面連中國都屈服,睇高一缐啦 ...
一定傾唔掂!除非美國跪下!

熱賣及精選
引用:
原帖由 密食當三餐 於 2019-4-24 09:11 AM 發表

一定傾唔掂!除非美國跪下!
初頭美國佬喺威喺勢,話加關稅就即刻加.
最後晒冷縮沙,拖得就拖,喺都要中國喺咁咦簽返D嘢找下台階.
又睇下簽D乜嘢出嚟.喪權辱國嘅嘢大陸佬唔會做.
拖到而家大陸佬似有共識,無乜講嘢,唔聲唔聲嚇你一驚.
不惜一戰.老美跪低機會高於一切.

本人所發表的文章及圖片,均不構成任何投資的邀約或建議。
如有任何人因本人所發表之言論而導致任何損失,需自行承擔,與本人無關。

回覆 引用 TOP

唔使理美國啦,佢都真係傻的,唔係扮喎!禁一個世界第二大產油國出口,佢想原油價狂飆嗎?石油價上升對美國自己的經濟都係好嚴重打擊。由其航空業,美國的交通網好依賴飛機,侵侵係咪食得太飽塞住個腦?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 CrazyWorld 於 23-4-2019 09:07 PM 發表

支持中國反對美方有關制裁!
支持x2

回覆 引用 TOP

1. 此版嚴禁散播仇恨, 宣揚種族主義 ,恐佈主義,避談政治, 禁談色情,或借報導中港負面消息,新聞等技倆以達到討論政治為目的 (談國策、政府措施、外國針對華資、港資,貿易戰等並非政冶)。

2.請勿單單打打。發言請清楚表達,避免誤會,內鬨,內耗。

3. 不容許老是發出無聊帖子。

4. 本帖嚴禁人身攻擊、 年齡歧視 ,挑釁等言語

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chan_fongwah 於 2019-4-24 08:19 AM 發表

香港买埃克森石油(Exxon, 美国货)。
沙地d油係俾美國公司做採礦及銷售的
香港入艾索係中東油

回覆 引用 TOP

各國不敢聯手, 美國會續個擊破, 扣押公司資產,拉人, 引渡。。。。。

回覆 引用 TOP

點解阿爺要理糜國?

引用:
原帖由 supersupersam 於 2019-4-23 08:10 PM 發表

大陸緊吾會理老美啦,
阿爺以貨換油,
其他國家吾買伊朗石油重好,
成個伊朗建設大陸獨享,有石油找數不怕爛帳,
臺灣,日本慘了
但係供過於求都會好麻煩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-4-24 08:14 發表

很快,日本和整個東南亞都會反美。變天!
我覺得日本唔會,做走狗做慣左,改唔到

OooMg@

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 supersupersam 於 2019-4-23 08:10 PM 發表

大陸緊吾會理老美啦,
阿爺以貨換油,
其他國家吾買伊朗石油重好,
成個伊朗建設大陸獨享,有石油找數不怕爛帳,
臺灣,日本慘了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 soilvvang 於 2019-4-24 11:12 AM 發表

點解阿爺要理糜國?
唔理,可能會有更多嘅孟晚舟事件

人生從痛苦開始,可幸經歷從不平凡,但願生命中能有一點歡笑,餘下生命能與意中人一齊渡過。

回覆 引用 TOP

將D石油運去北極熊國再轉回大陸, 美佬奈佢唔何. 

回覆 引用 TOP

部局要亂 才可趁機打劫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tony2 於 2019-4-23 07:53 PM 發表

美帝會否制裁埋中國

美封殺伊朗石油 分析:中國或不理制裁繼續入口
美國封殺伊朗石油出口,要求八個國家停止向伊朗購入原油,周一表明拒絕延長緩衝期,中國反對美方有關制裁,擔心令全球油市陷入不明朗,有分析更認為,中國可能不理制裁繼續入口伊朗原油。
美國去年豁免制裁中國及另外7國向伊朗購入原油的國家,有關豁免將於5月2日屆滿,特朗普政府周一表明,不會延長豁免期。中國與 ...
中國唔聽話,美國會唔會派神盾局出馬?復仇者聯盟!!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]